De initiatiefnemers van Ren je rot.
De initiatiefnemers van Ren je rot.

Ren je rot voor Jarige Job

Algemeen

ALBRANDSWAARD - De boksschool BCVA en karate-vereniging Tadashii-do bundelen hun krachten voor het goede doel: stichting Jarige Job. Zaterdag 2 december vindt het evenement Ren je Rot voor Jarige Job plaats.
Ren je Rot is een obstakel run voor de kinderen van de twee verenigingen. Zij komen in actie om aandacht te vragen voor de 60.000 kinderen in Nederland, die hun verjaardag jaarlijks niet vieren. Door middel van sponsoring wordt er geld opgehaald voor dit goede doel. De sportzalen van de verenigingen worden voor de gelegenheid omgebouwd tot hindernisbaan waar de kinderen zo snel mogelijk een parcours dienen af te leggen.
Als voorbereiding op het evenement gaan kinderen van de verenigingen de komende weken de deuren en hun omgeving langs en vragen mensen hen eenmalig voor een vast bedrag te sponsoren.
Het evenement is een initiatief van vijf studenten van de opleiding Crossmediale Communicatie aan de Hogeschool Rotterdam. Zij zijn dit initiatief gestart om aandacht te vragen voor de grote groep kinderen die jaarlijks hun verjaardag niet vieren.
De actie is op 2 december van 10.30 tot 12.30 uur in de sportzaal van Tadashii-do aan De Beurs 41 in Rhoon en van 14 tot 16 uur bij BCVA aan de Albrandswaardseweg 18 in Poortugaal.
Jarige Job geeft geen geld maar een verjaardagsbox. In de box zitten onder andere traktaties, een taartenmix en slingers om de kinderen een echt verjaardagsgevoel te geven en de kloof tussen arm en rijk zoveel mogelijk te dichten. De verjaardagsbox is bedoeld voor basisschoolkinderen in de leeftijd van vier tot en met twaalf jaar.

Advertenties uit de krant