Omklapvariant voor Sportpark De Omloop

Algemeen

ALBRANDSWAARD – Het college van burgemeester en wethouders heeft gekozen voor de zogenaamde omklapvariant voor Sportpark De Omloop.
Dat betekent dat het college de gemeenteraad adviseert om de velden van vv Rhoon en WCR in de toekomst naar de overkant van de weg te verplaatsen. De gemeenteraad gaat hierover in november in gesprek.

Er waren een vijftal locaties in het vizier, die als nieuwe plek voor het sportpark konden dienen. Aan de hand van criteria zoals bereikbaarheid, waar de leden vandaan komen en van wie de grond is, pleegde de gemeente de afgelopen tijd onderzoek. Daarbij is gebruik gemaakt van 'onafhankelijke parameters', meldt wethouder Maret Rombout.
,,Alle locaties hebben voor- en nadelen. En de gevoelens tellen ook mee. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen de omklapvariant voor te stellen aan de gemeenteraad. Je moet op een gegeven moment ook ergens toe komen met elkaar." Rombout denkt dat het een lang proces wordt. ,,Maar we wachten eerst de discussie met de raad af. Het woord is nu aan de gemeenteraad." Op 20 november zal de raad zich buigen over dit voorstel.

Verenigingen
De besturen van de voetbalverenigingen zijn inmiddels op de hoogte gesteld van de ontwikkelingen.
Bij WCR wachten ze eerst de ledenvergadering eind deze maand af. Vicevoorzitter Martin v/d Grind: ,,Dit zal eind deze maand besproken worden met onze leden tijdens de ledenvergadering. Het bestuur zal dit besluit niet zelf nemen maar dat laten we over aan onze leden. Zij zijn tenslotte de 'eigenaars' van de club.''
Voorzitter Jaap Bouterse van vv Rhoon juicht het voornemen van het college al wel vast toe. ,,Omklappen heeft onze voorkeur; is altijd zo geweest. En onze leden hebben zich daar in een eerder stadium op die manier al over uitgesproken.''

Advertenties uit de krant