Het was een komen en gaan van bezoekers. Foto: fotoSJORS
Het was een komen en gaan van bezoekers. Foto: fotoSJORS

Expositie Werckershoeve

Algemeen

ALBRANDSWAARD - In de monumentale boerderij aan de Werkersdijk exposeerde afgelopen weekend een vijftal kunstenaars. Hoewel de restauratie van het monument nog in volle gang is, werd door de huidige eigenaren de mogelijkheid geboden om de schuur weer om te bouwen tot een prachtige galerie.

Willem van den Belt, die weer een aantal schilderijen van de Zeeuwse stranden en van Rotterdam toonde, had in de ruimte die hij al een aantal jaren mag gebruiken, vier op hoog niveau werkende kunstenaars uitgenodigd voor deze expositie.
De deelnemers, naast Willem van den Belt, waren Anne Julia, in 2010 afgestudeerd aan de Willem de Kooningacademie met kleurrijke portretten van vrouwen, Jaap Booster met op groot formaat geschilderde vrouwen in dromerige posities, Tineke Nusink met hedendaagse bronzen dier-plastieken en portretten en penningen en Eric Odinot, die vanuit tuinarchitectuur in de beeldende kunst is gerold. Hij toonde enkele van zijn bronzen.
De vele bezoekers waren niet alleen enthousiast over de getoonde werken, maar zeker ook over de inrichting, waarbij de prachtige oude muren, balken en wanden goed tot hun recht kwamen. Een groot deel van de schuur was in gebruik om de werken van de drie schilders en de twee beeldhouwers met hun bronzen beelden goed uit te laten komen.
Foto: fotoSJORS

Advertenties uit de krant