Het trio is binnenkort te zien en te beluisteren in Rhoon.
Het trio is binnenkort te zien en te beluisteren in Rhoon.

Jacob Olie Trio

Algemeen

RHOON – Op zondag 22 oktober speelt het Het Jacob Olie Trio in het Kasteel van Rhoon.

Het trio ontstond in het geboortehuis van de beroemde Amsterdamse fotograaf Jacob Olie (1834 – 1905), tevens voormalig woonhuis van Diet Tilanus. De musici van het trio hebben afzonderlijk hun 'kamermuzieksporen' ruimschoots verdiend. Vele concerten brachten hen al in grote zalen, zoals Carnegie Hall in New York, Musikverein in Wenen en het Concertgebouw in Amsterdam. In 2016 maakten zij als trio hun debuut in het Muziekgebouw aan 't IJ met werken van Mendelssohn en Babadjanian. Hun concerten zijn verfijnd, vol fantasie en meeslepend. Het Jacob Olie Trio streeft ernaar om naast het standaard repertoire ook de minder bekende of onderbelichte werken ten gehore te brengen. Ook experimenteert het trio graag met de vorm van hun concerten.
Het Jacob Olie Trio was reeds te beluisteren op Radio 4 en is het 'huisensemble' van het Concertgemaal in Amsterdam. Alle drie de musici zijn gezegend met een instrument hen ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Diet bespeelt een Goffredo Cappa, gebouwd rond 1690 in Saluzzo, de cello van Jurrian is gebouwd door Max Möller in 1929, en de Steinway die Jacobus bespeelt werd in 1929 gebouwd.
Kaartjes voor het concert bedragen 15 euro per stuk en zijn te koop bij Boek en Leeswinkel Het Witte Huys in Rhoon, online via www.stichting-kasteelvanrhoon.nl en – indien voorradig – voorafgaand aan het concert aan de deur.

Advertenties uit de krant