Ontdek van alles rondom de fietsverbinding. Foto: Eric Fecken.
Ontdek van alles rondom de fietsverbinding. Foto: Eric Fecken.

Fietstocht Blauwe Verbinding

Algemeen

REGIO - Fiets mee langs de Blauwe Verbinding op 19 of 22 oktober tijdens de Week van Ons Water. De Blauwe Verbinding is een vijftien kilometer bevaarbare waterroute tussen het Zuiderpark in Rotterdam, het Buijtenland van Rhoon en de Zuidpolder in Barendrecht. De tocht duurt ongeveer 2,5 uur.

Men fietst langs de Blauwe Verbinding en terug via de grienden en polders van Rhoon. Onderweg hoort men tal van wetenswaardigheden over het water en de natuur. De Blauwe Verbinding is recreatiegebied, schoon water, waterberging en ecologische verbinding in één.
Het regent steeds vaker en steeds harder. Hoe blijven we het water de baas? Hoe beschermen we ons tegen overstromingen? En wat kunt u zelf doen om wateroverlast rond uw huis te voorkomen? Tijdens de Week van Ons Water, van woensdag 18 tot en met 25 oktober, gaat het over dit soort kwesties. Tijdens de Week van Ons Water zijn overal in het land verrassende en leerzame activiteiten te doen rond dit thema. Op de website www.onswater.nl vindt u het volledige programma.
De fietstocht is op 19 en 22 oktober en start om 13.30 uur in het Zuiderpark bij de kanovijver, Oldegaarde 345 in Rotterdam. Dit is ook het eindpunt.
De deelname is gratis, maar men moet wel een eigen fiets meenemen. Aanmelden kan via blauweverbinding@rotterdam.nl. Meer informatie over de Blauwe Verbinding via www.rotterdam.nl/blauweverbinding.nl.

Advertenties uit de krant