Afbeelding

Een dag een beetje burgemeester

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Voor een dag waanden ze zich een beetje burgemeester van Albrandswaard: Kay en Sven van CBS De Parel. Beide jongens mochten afgelopen maandag een dagje meelopen met de echte burgemeester. Compleet met 'ambtsketens', speciaal voor de gelegenheid gemaakt door Kay. Ook burgemeester Hans Wagner kreeg een handgemaakt exemplaar.
Aanleiding voor het dagje meelopen, was een bezoek van de burgemeester aan de school van de jongens. Tijdens dit bezoek had Kay gevraagd of hij een misschien een keer een dag mee mocht om te zien wat een burgemeester allemaal doet. Hans Wagner vond het een leuk idee en afgelopen maandag was het dan eindelijk zover. Aan het begin van de dag waren Sven en Kay wel een beetje nerveus, maar dat ging snel over. Ze vroegen Hans Wagner de hemd van het lijf en vertelden honderduit . Al moest er natuurlijk ook wel gewerkt worden. Samen met Hans Wagner gingen Sven en Kay naar een vergadering en namen deel aan een werklunch. Ook stond een huisbezoek bij een van de inwoners op het programma. De geplande wijkschouw in Poortugaal kon helaas niet doorgaan vanwege het slechte weer. Wel werd in het centrum van Poortugaal een bord onthuld met de tekst 'Met de fiets aan de hand , komt u ook aan de overkant'. Onder toeziend oog van maar liefst drie 'burgemeesters'.
Over het antwoord op de vraag wat ze zelf later willen worden, waren Kay en Sven het roerend met elkaar eens: later willen ze ook burgmeester worden. Al willen ze dat allebei wel het liefst combineren, want Kay wil ook modeontwerper worden. Sven zoekt het in een andere hoek: hij wil het burgemeesterschap combineren met een carrière als profvoetballer of – tennisser.

Advertenties uit de krant