John Mostert werkt met brons.
John Mostert werkt met brons.

Expostie in Kasteel

Algemeen

RHOON – Van zaterdag 7 tot en met zondag 29 oktober exposeren kunstenaars John Mostert en Rein Dool op de Klokkezolder van het Kasteel van Rhoon.

De expositie is gedurende deze periode op zaterdagen en zondagen gratis te bezoeken. De beelden van John Mostert (1959) ontlokken de toeschouwer vaak een glimlach van herkenning. Na een lange creatieve zoektocht is John gefascineerd geraakt door het ambacht brons gieten en heeft hij een eigen verfijnde stijl ontwikkeld. Naast het edelmetaal brons werkt hij ook in natuursteen en laat hij zijn ideeën uitwerken in cortenstaal of door middel van fotografie. Al twee keer werd zijn werk geëxposeerd tijdens de Zomerexpo in het Gemeentemuseum Den Haag.
Ruim vijftien jaar geleden ontmoette hij tijdens zijn dagelijkse werk als timmerman Rein Dool. Rein Dool (1933) exposeert vanaf 1951 schilderijen, tekeningen, aquarellen, litho's, beelden en keramiek in diverse galeries en musea. Voor zijn aquarellen won hij landelijke prijzen, in 1958 de Collemprijs en in 1989 de Jeanne Oostingprijs. In 2015 zijn een groot aantal tekeningen aangekocht door het Rijksmuseum te Amsterdam. Op de tentoonstelling in het kasteel van Rhoon zijn tekeningen, aquarellen en olieverfschilderijen te zien uit verschillende perioden t/m 2017 (aquarellen). Rein woont en werkt in Dordrecht.

Advertenties uit de krant