Afbeelding

Koningsdag bij kasteel krijgt snel vorm

Algemeen

ALBRANDSWAARD - De activiteiten bij het kasteel van Rhoon tijdens Koningsdag gaan door. De organisator, GasteRhoon met Ad Janssen aan het hoofd, heeft al een eerste programmering. Ook is de vergunning bijna rond.

Koningsdag rondom het kasteel is van 9 tot 19 uur. Er is bewust voor alleen festiviteiten overdag gekozen. ,,Wij willen het namelijk echt een gezinsfeest laten zijn." De dag begint met de traditionele aubade bij de kerk aan de Dorpsdijk. Daarna zijn er onder andere allerlei oud-Hollandse spelletjes te doen, is er een kleedjesmarkt, Funrace en een voetbalkooi. Ook zijn de terrassen open tot 19 uur en zal er een optreden zijn van lokale zanger Jan Terheijl. Verschillende verenigingen en organisaties zorgen voor deze activiteiten. ,,Iedereen werkt supergoed mee", reageert Nathalie Nederveen van GasteRhoon. ,,Heel veel partijen die wij hebben benaderd doen enthousiast mee. En dit ondanks de korte tijd die we hadden om het te organiseren." Ongeveer twaalf partijen hebben hierbij hun krachten gebundeld.

Het is de bedoeling dat de GasteRhoon Holding van Ad Janssen Koningsdag de komende vijf jaar voor haar rekening neemt. Het wordt een traditionele dag met spelletjes en een vrijmarkt. De Oranjenacht, die de organisatie ook graag had gehouden de avond ervoor, gaat dit jaar niet door. ,,De tijd was hiervoor te kort", aldus Nathalie Nederveen van GasteRhoon. ,,Dat was een te groot risico omdat het dan laatste moment werk zou worden. Maar volgend jaar gaat de Oranjenacht zeker door.Dan kunnen we op tijd beginnen, op tijd de vergunning aanvragen en bands vastleggen. Daarnaast wordt een deel van de Dorpsdijk autoluw gemaakt. Vanaf het metrostation tot de Poortwachter. De vrijwilligers van de Buurtpreventie leiden het verkeer die dag in goede banen.
De complete programmering verschijnt eind deze week op de site www.hetkasteelvanrhoon.nl. Like ook de Facebookpagina, om op de hoogte te blijven.

Advertenties uit de krant