De drie puppies, Sofia, Mistral and Paloma, waarvoor een liefdevol huis wordt gezocht.
De drie puppies, Sofia, Mistral and Paloma, waarvoor een liefdevol huis wordt gezocht.

Liefdevolle gezinnetjes gezocht voor puppies

Nieuws

RHOON - Een lief gezinnetje voor hun puppies. Daar zijn Florian en Rachel Koumbatis-Evans en hun dochter Jennifer-Jayne uit Rhoon naar op zoek. De familie heeft een levendig gezinsleven met moederhond Lola en haar vijf pups, hondje Ruby en twee prachtige kippen die parmantig door de tuin van het huis aan de Parallelstraat stappen. ,,We zijn net een kleine Villa Kakelbont’’, aldus een enthousiaste Rachel. Florian, Rachel en Jennifer-Jayne houden van hun dieren en gunnen ze een gelukkig en gezond leven. Moederhond Lola is een Argentijnse dog. Zij zorgde pas voor een grote verrassing.

De aanzet voor die verrassing was een wandeling die de familie Koumbatis met vrienden en hun hond in Ouddorp aan het strand maakte. Natuurlijk waren de honden Lola en Ruby ook van de partij. De hond van de vrienden heet Liam en is een Canadese herder. Vooral voor Lola en Liam werd het uitje één groot feest. Zij werden dolverliefd op elkaar. Die liefde werd bezegeld met een zwangerschap van Lola.

,,Lola en Liam zijn ook getrouwd’’, vertelt Rachel. ,,Met de vrienden zijn wij naar het strand bij de Vuurtoren in Ouddorp gegaan en daar zijn ze getrouwd.’’ Een echte trouwerij met Lola als bruid en Liam als bruidegom en bruidsmeisjes. Op het moment van de trouwerij was al bekend dat Lola zwanger was van Liam. ,,Het was een moetje’’, zegt Florian lachend. Bruidsmeisje Jennifer-Jayne, gestoken in een feestelijke outfit, kijkt met veel plezier terug op deze happening.

De geboorte van de pups verliep niet echt voorspoedig. Toen de eerste pup Joy geboren werd, waren er complicaties doordat één nog niet geboren pup was overleden. De overige pups Springmay, Sophia, Paloma en Mistraal zijn in de dierenkliniek in Ridderkerk ter wereld gekomen. De familie is blij met het gezonde vijftal. Naar aanleiding van de geboorte trakteerde Jennifer-Jayne op haar school, de Julianaschool in Rhoon, beschuit met muisjes.

,,We willen de pups zeker 11 tot 12 weken bij de moeder en hun roedel laten’’, geven Rachel en Florian aan. ,,Dat is belangrijk voor het sociale karakter van de honden. Daarvan hebben ze de rest van hun leven profijt. Zelf willen we twee pups houden, maar voor de overige drie zoeken we liefdevolle gezinnen. Het moeten echte dierenliefhebbers zijn.Rachel en Florian zijn geen broodfokkers. ,,We denken een vergoeding van de gemaakte kosten.’’

Mensen waarvan hun hart uitgaat naar één van de schattige pups kunnen dit per e-mail kenbaar maken. Rachel en Florian stellen het op prijs wanneer liefhebbers daarbij ook aangeven waarom zij één van de pups in huis willen nemen. Een berichtje kan gestuurd worden naar: rachel.jj.evans@gmail.com.

Advertenties uit de krant