Afbeelding

Hulpverleningsdag kinderen met beperking

Nieuws

ALBRANDSWAARD - De Hulpverleningsdag voor kinderen met een beperking wordt gehouden op zaterdag 27 juni vanaf 11 uur bij de brandweerkazerne aan de Schroeder van der Kolklaan 77a. Het terrein zal die dag vol staan met voertuigen van de brandweer, politie, ambulances, reddingsbrigade, douane en nog veel meer. Organisator Bert van der Burg heeft ondertussen 160 aanmeldingen binnen van kinderen, ouders en begeleiders voor deze tweejaarlijkse dag.

Het evenement wordt voor de vierde keer gehouden. Waar in 2008 gestart werd met een paar wagens en een 25-tal aanmeldingen, groeit het evenement nu bijna uit zijn voegen, laat Bert van der Burg weten. ,,Maar vooralsnog past het.” Het idee voor een dag voor kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking ontstond een jaar of tien geleden. ,,Wij hielpen in de zomer bij stichting Dynamo. Dan vulden we een zwembadje of maakten een glijbaan nat. Als je die gastjes zag genieten…” Hij wendde zich tot wethouder Jan Backbier en zei naar eigen zeggen: ,,Jan, als jij mij 1000 euro geeft, zal ik wat regelen. Ik kreeg het en in 2008 draaiden we onze eerste keer. Het was zo’n succes dat we er een vervolg aan hebben gegeven.”
Naast brandweerwagens, politiewagens, ambulances, voertuigen van de douane, Kenbri, het Sigma team en de aanwezigheid van het Mobiel Medisch Team, zijn er tal van activiteiten op het kazerneterrein. Bert: ,,Als hulpdiensten hiervan horen, melden zij zich vaak spontaan aan.” Er kan deze dag worden geblust, er zijn spelletjes, een luchtkussen en er mag een kijkje worden genomen in de voertuigen. ,,Het korps Albrandswaard draagt belangeloos zijn steentje bij. Zij staan te buffelen op de dag zelf. Want ik kan wel iets willen, maar ik kan het niet alleen.”


Het hoogtepunt van de dag is de toer door de drie kernen van Albrandswaard. Alle voertuigen rijden vanaf 16 uur met toeters en bellen in colonne door Poortugaal, Rhoon en via de polder van Rhoon naar Portland. Met de paarden die in paniek raken van de geluiden en lichten, is rekening gehouden. ,,De ruitervereniging Rhoon is gewaarschuwd. Daarnaast wordt er bij de Thijsjesdijk en in het buitengebied zonder sirenes gereden.” De tocht duurt ongeveer een uur. Na afloop is er een barbecue.

 

Advertenties uit de krant