Jeannet van Saane en Amber.
Jeannet van Saane en Amber.

Zelfgemaakt gebak en bloementhee bij Terphuis

Algemeen

POORTUGAAL - In Het Terphuis is vorige week een nieuw project gestart. Iedere woensdag tussen 10.30 en 15.30 uur kan men terecht in Theetuin de Terp voor bloementhee en zelfgebakken taartjes.

,,Afgelopen september zijn we met de dagbesteding begonnen”, vertelt Jeannet van Saane, werkzaam bij Het Terphuis. ,,Samen met de jongeren is theetuin de Terp bedacht. We wilden graag iets groter met ze doen dan bijvoorbeeld zeepjes maken. Niks ten nadele van dat soort werkzaamheden, maar bij dit project komen veel meer aspecten kijken. Het bedenken van wat we gaan serveren, maar ook het plukken van de bloemen, drogen voor de thee. Het bakken van de taartjes, het fruit gebruiken uit de tuin. Het serveren, het klantencontact.”
Jaennet heeft nog geen idee hoe het project verder zal verlopen. ,,We willen het eerst eens aankijken. In september gaan we evalueren om te kijken hoe het gaat.”

Het kleine groepje jongeren dat aan de theetuin meewerkt is al enthousiast. Ze moeten nog alles leren, evenals Jeannet. ,,We gebruiken een app om precies te weten welke bloemen we kunnen gebruiken en we volgden een workshop hoe we de kruiden konden mengen.” Ze lacht. ,,Het is allemaal nog nieuw voor ons, maar dat maakt het extra leuk.”

Op 20 juli werd de theetuin officieel geopend op het terras. ,,Bezoekers krijgen een theepotje thee. We maken gebakjes en koekjes. We gebruiken het fruit wat hier in de tuin groeit. Jeannet laat de zandgebakjes en chocoladekoekjes zien. het ziet er prachtig uit. Ook worden er wafels gemaakt en uiteraard ka men ook koffie bestellen. We kregen een aantal gasten en zij waren al enthousiast.”

Ook wordt er bij Het Terphuis zelf verbouwde groentes verkocht. Courgettes, bieten, knoflook en uien. In het winkeltje liggen knotsen van courgettes en leuke spulletjes. Zeker een bezoekje waard. De tuinen achter de boerderij staan er prachtig kleurrijk bij. Men is welkom op woensdagen aan de Kerkstraat 25 voor heerlijke thee en lekkere gebakjes.
Bekijk de website via www.heterphuis.nl.

Advertenties uit de krant