Afbeelding

Vergadering omwonenden Fivoor

Algemeen

POORTUGAAL - Op 2 november vond er een vergadering plaats tussen de Commissie van Omwonenden en Fivoor FPC de Kijvelanden. Op de agenda stonden onder meer het inspectieonderzoek van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, het werven van nieuwe leden en de verkeerssituatie rond de dijk. 

Stand van zaken inspectieonderzoeken
In 2017 vond er een steekincident plaats in FPC de Kijvelanden. De inspectie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft daar onderzoek naar gedaan. Tijdens de vergadering op 2 november lichtte Fivoor toe wat de volgende inspectie inhoudt. Op 9 november bezocht de inspectie het FPC opnieuw en concludeert dat Fivoor belangrijke stappen heeft gezet. Op vrijdag 26 november heeft de inspectie van Justitie en Veiligheid een brief gepubliceerd aangaande het vervolgonderzoek van de gijzeling. Op www.fivoor.nl staat de reactie van Fivoor op het vervolgonderzoek. De voortgang hiervan wordt bij de volgende vergadering met de Commissie van Omwonenden besproken.

Nieuwe leden
De commissie wil graag nieuwe leden werven zodat de commissie diverser en jonger wordt. Met Fivoor is besproken op welke manier zij dat kan doen. Een ‘gewone’ open dag is in het kader van corona geen optie. Fivoor gaat wel de mogelijkheid bekijken om, zodra corona dat toelaat, een kleinere opzet te realiseren. Ook gaat Fivoor kijken of het zinvol is om nieuwe leden te werven via sociale media. Wie interesse heeft om lid te worden van de commissie, kan contact opnemen. De contactgegevens van de commissieleden staan op www.fivoor.nl/omwonenden.

Verkeerssituatie rondom de dijk
De omwonenden van de dijk ervaren overlast van het bestemmingsverkeer voor Fivoor en Antes. De gemeente heeft de bewegwijzering richting Antes daarom aangepast. Met het vrachtverkeer voor Antes gaat het nu goed. Bestemmingsverkeer voor Fivoor mag geen gebruik maken van de route via het Antes-terrein, waardoor het vrachtverkeer dat bestemd is voor FPC de Kijvelanden niet anders kan rijden dan via de dijk.

Advertenties uit de krant