Afbeelding

Column Brandweerman Xander: Ook voor ons feestdagen

Column Column

Afgezaagd, maar waar; het is alweer december, wat gaat de tijd toch hard. De Sint is weer terug naar Spanje. Nog een paar weken te gaan en dan wensen we elkaar weer de beste wensen voor het nieuwe jaar! Natuurlijk is deze tijd voor de brandweer een tijd van waarschuwen voor het veilig versieren van het huis. En ja, ook daar wil ik even bij stilstaan hier. Na de tips zal ik dan uitleggen wat de feestdagen voor ons als vrijwillig brandweerkorps betekent. 

- Zorg ervoor dat versieringen niet in aanraking kunnen komen met verlichting en apparaten die warm worden. 

- Hang versieringen op met ijzerdraad, dan valt het bij brand niet snel naar beneden. 

- Controleer voor gebruik of de bedrading onbeschadigd is. 

- Gebruik een onbeschadigd verlengsnoer en leg dat zo neer dat niemand erover kan struikelen. 

- Rol kabelhaspels bij gebruik altijd helemaal af. 

- Koppel geen verlengsnoeren aan elkaar. 

- Plaats verlichting die warm wordt nooit in de buurt van licht ontvlambare materialen. 

- Schakel de verlichting altijd uit wanneer je weggaat of gaat slapen. 

Als iedereen deze tips ter harte neemt is de kans dat wij elkaar tegen gaan komen een stuk kleiner geworden. Maar zoals elk jaar zullen we er dit jaar ook weer een paar keer op uit moeten om, onder andere brandjes binnen en buiten te blussen. En natuurlijk zijn we daar ook weer klaar voor. Aangezien we hier dus allemaal vrijwilliger zijn, zullen we soms dus bij de gezellige dagen en etentjes met onze families weg moeten. Dat willen we uiteraard niet en verdelen de druk daarom onderling. De feestdagen (kerstavond tot en met 3e kerstdag en oud en nieuw) worden ingedeeld in blokken van 12 uur. Iedereen die beschikbaar wil zijn, schrijft zich in op die tijden en zo vullen we ook tijdens deze dagen het rooster. Op die manier kunt u er ook tijdens de feestdagen op rekenen dat we u van dienst kunnen zijn op het moment dat u ons nodig heeft. 

Het is misschien wat vroeg, maar aangezien de dagen toch voorbij vliegen: namens iedereen bij Brandweer Albrandswaard wens ik je hele prettige feestdagen en een gelukkig en veilig nieuwjaar! 

Volg ons ook op facebook: BrandweerAlbrandswaard en Instagram: @brandweer_albrandswaard


Advertenties uit de krant