Afbeelding
Ingezonden mededeling

Snel een zakelijk krediet afsluiten? Zo doe je dat

Algemeen

Als je geld nodig hebt voor jouw bedrijf, kun je een zakelijke lening aanvragen. Wil je het geld niet gebruiken voor een langlopende investering in jouw bedrijf? Dan vind je dit misschien niet de meest geschikte financiering. In dat geval biedt zakelijk krediet mogelijk uitkomst. Deze financieringsvorm is vooral bedoeld voor de korte termijn. Hij wordt onder meer gebruikt om een tijdelijk tekort aan liquide middelen op te lossen of de dagelijkse uitgaven voor een bedrijf mee te betalen. Denk je dat dit de beste financieringsvorm voor jouw bedrijf is? Wij vertellen je in deze tekst hoe je snel een zakelijk krediet afsluit.

Online aanvragen kan tot 250.000 euro
Heb je nog niet eerder een zakelijke financiering aangevraagd? Dan denk je misschien dat je bij een geldverstrekker langs moet om een aanvraag in te dienen. Wanneer je meer dan 250.000 euro nodig hebt, is dit inderdaad het geval. Je moet dan een afspraak inplannen voor een adviesgesprek. Deze afspraak kun je overigens wel online maken. Er zijn geen kosten verbonden aan zo’n gesprek.

Wanneer je een lager bedrag wilt lenen, kun je snel zakelijk krediet aanvragen op de website van een geldverstrekker. Het aanvraagproces neemt doorgaans niet langer dan een kwartier van je tijd in beslag. Hierdoor weet je binnen de kortste keren of je in aanmerking komt voor zakelijk krediet. Daarnaast wordt het je direct duidelijk welke rente je betaalt en wat de voorwaarden van deze zakelijke financieringsvorm zijn.

Wat heb ik nodig voor een aanvraag?
Wil je online zakelijke krediet aanvragen? Dan is het handig om te weten wat je allemaal bij de hand moet hebben om jouw aanvraag snel af te ronden. Maak allereerst een account aan bij de geldverstrekker waarbij je de lening aan wilt vragen. Zodra je dit gedaan hebt, moet je een aantal financiële documenten toevoegen. Een geldverstrekker heeft in eerste instantie de bij- en afschrijvingen en de jaarrekening van jouw bedrijf nodig. Wanneer je deze hebt toegevoegd, is het wachten tot je een aanbod op maat krijgt van de geldverstrekker.

Heb je het aanbod ontvangen? Dan is het aan jezelf om te bepalen of je hier iets mee doet of niet. Je zit nergens aan vast, want het aanbod is geheel vrijblijvend. Wanneer je akkoord gaat met het voorstel, vraagt een geldverstrekker je om aanvullende documenten toe te voegen. Als je dit gedaan hebt, rond je jouw aanvraag af. De geldverstrekker buigt zich vervolgens over de aanvraag. Keuren zij jouw aanvraag goed? Identificeer jezelf dan via je bank en teken de contracten online via iDIN. Tot slot kies je de begindatum van zakelijk krediet.

Bereken hoeveel zakelijk krediet je maandelijks kost
Ondernemers die op zoek zijn naar een financiering, lopen soms te hard van stapel. Dit is niet handig, want zo kom je mogelijk voor verrassingen te staan. Bereken daarom altijd eerst hoeveel zakelijk krediet je maandelijks kost voordat je een aanvraag indient. Houd hierbij niet alleen rekening met de aflossing, maar ook met de rente. Je betaalt bij zakelijk krediet alleen rente over het geld dat je opneemt. Dit is een groot verschil met de rente bij een zakelijke lening, want bij deze financieringsvorm betaal je altijd rente over het hele bedrag.

Uit de krant

Advertenties uit de krant