Fotograaf: mw. I. Blok.
Fotograaf: mw. I. Blok.

De examens beginnen bijna

Algemeen

HOOGVLIET - Nog even en dan starten de landelijke examens. Een spannende tijd. Na het behalen van het diploma stromen leerlingen door naar een vervolgopleiding. Zo kunnen leerlingen met hun mavo-diploma in het profiel economie, en als zij aan de eisen voldoen, naar de havo-TOP van Penta Hoogvliet doorstromen. 

Deze havo-TOP is net even anders dan een reguliere havo. In samenwerking met de VAVO Rijnmond focussen de havo-TOP-leerlingen zich in havo-4 én in havo-5 op drie examenvakken die ze aan het eind van datzelfde schooljaar meteen afsluiten met een schoolexamen. 

In havo-4 doen zij examen in economie, Nederlands en wiskunde-A en ronden zij ook het combinatievak maatschappijleer af. In havo-5 doen ze examen in geschiedenis, Engels en in twee van de drie keuzevakken: aardrijkskunde, Duits of bedrijfseconomie. Als de havo-TOP-leerlingen leerjaar 5 met succes hebben afgesloten ontvangen zij hun havo-diploma. Deze wijze van examineren is een groot succes. Afgelopen schooljaar zijn alle havo-TOP-leerlingen geslaagd. Voor het havo-TOP-concept heeft Penta Hoogvliet in 2019 de Nationale Onderwijsprijs gewonnen.

Ga naar hv.penta.nl voor meer informatie.

Op de foto staan v.l.n.r.: Larissa van der Welle, Anouk Molenaar en Zeno Lankhaar, een paar mavo-leerlingen van Penta Hoogvliet die na de zomervakantie gaan starten op de havo-TOP.

Advertenties uit de krant