Afbeelding

Thema ‘Winter’ op peuterspeelzaal De Blokkendoos

Algemeen

POORTUGAAL – Peuterspeelzaal De Blokkendoos gaat aan de slag met het thema ‘Winter’.

“ Nu hebben we in ons land meestal geen ‘echte’ strenge winter, met ijs, sneeuw en vrieskou, maar het lijkt ons toch goed hier weer eens bij stil te staan”, legt een medewerker van de peuterspeelzaal uit.

“We kunnen veel leuke activiteiten met de kinderen gaan doen en alle ontwikkelingsgebieden komen met dit thema ruim aan bod. Het boek ‘Ik wil een diamant’ staat de komende periode centraal. Dit boek gaat over een mol die een ‘diamant’ vindt. Hij wil deze diamant naar zijn hol meenemen, maar voordat hij daar is, is zijn diamant verdwenen. Verdrietig vertelt mol aan zijn vrienden wat er is gebeurd. En dan blijkt wat die diamant eigenlijk is….een ijspegel.”


In de kring gaan de peuters een ijspegel vasthouden en zullen we ontdekken dat het smelt. De vraag die gesteld gaat worden is natuurlijk: hoe komt dit? Tijdens het spelen in de huishoek kunnen de peuters zich in winterkleding steken en bij de watertafel kan gespeeld worden met piepschuim ijsschotsen. Ook gaan ze ontdekken hoe scheerschuim voelt en wat je daarmee kunt doen. Kortom: er valt de komende tijd weer veel te ontdekken op de peuterspeelzaal.

Peuterspeelzaal De Blokkendoos is één van de vijf peuterspeelzalen van Stichting Peuterwerk Albrandswaard.

Advertenties uit de krant