Aveling
Aveling

Werkzaamheden Groene Kruisweg Hoogvliet en Spijkenisserbrug

Algemeen

REGIO - De gemeente Rotterdam voert van maandag 11 tot en met vrijdag 22 oktober werkzaamheden uit aan de Groene Kruisweg in Hoogvliet. 

Tegelijkertijd voert Rijkswaterstaat jaarlijkse onderhoudswerkzaamheden uit aan de Spijkenisserbrug. De werkzaamheden worden gecombineerd uitgevoerd om dubbele overlast zoveel mogelijk te voorkomen. Weggebruikers moeten rekening houden met vertraging.

Gevolgen voor het verkeer
Van maandag 18 oktober tot en met vrijdag 22 oktober zijn er overdag minder rijbanen vrij in verband met de asfalteringswerkzaamheden van de Groene Kruisweg tussen de Aveling en de Spijkenisserbrug. Verkeer kan vanuit beide richtingen doorrijden, maar moet rekening houden met langere reistijden.

De Spijkenisserbrug is in verband met de jaarlijkse onderhoudsbeurt en asfalteringswerkzaamheden vijf nachten in beide richtingen afgesloten van maandag 18 tot en met vrijdag 22 oktober, telkens van 21 uur tot 5 uur. Verkeer moet dan omrijden (via de Hartelbrug en Botlekbrug).

De week van 11 tot en met 15 oktober ondervinden weggebruikers geen verkeershinder. 

Veerpont voor langzaam verkeer
Van maandag 18 oktober tot en met donderdag 21 oktober tussen 21.00 – 24.00 uur, kunnen fietsers, voetgangers, scooters gebruik maken van een veerpont over de Oude Maas tussen Hoogvliet en Spijkenisse. Aan de kant van Hoogvliet vertrekt de veerpont vanaf de Vuurvlinderweg en vanaf Nissewaard vanaf de haven, te bereiken via de Veerweg. De route naar de pont is aangegeven met borden. In de nacht van vrijdag 22 op 23 oktober kan het langzaam verkeer wel over de brug. De brug is die nacht wel afgesloten voor het autoverkeer.

Uit de krant

Advertenties uit de krant