Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

Blijf naar elkaar omkijken, stuur een kaartje

College start kaartenactie tegen eenzaamheid

ALBRANDSWAARD – Blijf omkijken naar elkaar, ook in de zomervakantie. Dat is de boodschap van een speciale kaartenactie van de gemeente Albrandswaard. De burgemeester en wethouders hebben dinsdag 7 juli allemaal hun eerste kaart in deze actie geschreven. 

Burgemeester De Witte: ,,Een klein gebaar kan veel betekenen. Even die aandacht, bijvoorbeeld in de vorm van een kaart, doet een mens goed.” De versoepeling van de coronamaatregelen zet door. ,,Maar het is en blijft voorlopig nog een onzekere tijd, waarin we ons nog steeds aan de regels moeten houden”, reageert de burgemeester. ,,Het leven start langzaam weer op voor velen, maar dat geldt niet voor iedereen.”

Schrijven
De burgemeester en de wethouders zijn blij te zien dat inwoners in deze onwerkelijke tijd voor elkaar klaarstaan. Ze zien hier dagelijks mooie voorbeelden van. ,,Er zijn ook mensen die willen helpen, maar soms niet goed weten hoe”, aldus de burgemeester. ,,Wij vragen iedereen: blijf ook tijdens de zomervakantie omkijken naar elkaar. Al is het met een klein gebaar, bijvoorbeeld door mee te doen aan deze kaartenactie. Hopelijk schrijven velen met ons mee.”


Meedoen

Meedoen aan deze actie is gemakkelijk. De gemeente legt de kaarten neer op openbare plekken zoals scholen, kinderdagverblijven, supermarkten en bij wijkcentra. Iedereen mag een kaart meenemen, een lieve of leuke tekst schrijven of een tekening maken. Klaar? Breng de kaart dan langs bij iemand die het verdient of goed kan gebruiken.

Meer berichten