Opening bevrijdingsroute 'Terug in de tijd'
Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto: Ronald Hooijmeijer

Opening bevrijdingsroute 'Terug in de tijd'

ALBRANDSWAARD – Burgemeester Jolanda de Witte opende vanmiddag, voor het raadhuis in Poortugaal de gloednieuwe wandel- en fietsroute Terug in de tijd. Bij de opening waren ook enkele leerlingen van groep 8 aanwezig met hun docent en enkele andere betrokkenen bij de route. De route voert langs Albrandswaardse locaties die een belangrijke rol hebben gespeeld tijdens de bezetting in de Tweede Wereldoorlog. Terug in de tijd is een idee van leerlingen van groep 8 van de Christelijke Basisschool De Parel tijdens de derde kindergemeenteraad op 20 februari.

De kindergemeenteraad van Albrandswaard heeft deze bevrijdingsroute gekozen uit 4 plannen van basisscholen. Iedereen kan in de komende zomervakantie en daarna de route wandelen of fietsen. Eenmaal onderweg krijgen de wandelaars en fietsers aanvullende informatie via filmpjes, teksten en foto’s via QR-codes op verschillende locaties in de route. De route wordt gepubliceerd op de website van de gemeente Albrandswaard: www.albrandswaard.nl/bevrijdingsroute

Oudheidskamer

Voor de bijzondere locaties langs de route heeft de docent van groep 8 medewerking gezocht en gevonden van de oudheidkamer. Aan de hand van de locaties is een mooie route opgesteld. Op de locaties hebben de leerlingen van de Parel opnames gemaakt, samen met Dick Roelse, dhr. Dubel van de oudheidkamer en dhr. van Opstal. De filmpjes zijn op de locaties zelf te bekijken na het scannen van de QR-code.

75 jaar bevrijding

Het streven was om deze route op 5 mei klaar te hebben, tijdens de feestelijkheden rond 75 jaar bevrijding. De coronamaatregelen hebben het project een tijdlang stilgelegd. De afgelopen weken heeft groep 8 van de Christelijke Basisschool De Parel samen met Dick Roelse, dhr. Dubel van de oudheidkamer, dhr. van Opstal en de gemeente hard doorgewerkt om alles voor de zomervakantie af te ronden.

Meer berichten