Logo deschakelalbrandswaard.nl
Er zijn al heel wat kaartjes verstuurd.
Er zijn al heel wat kaartjes verstuurd.

Albrandswaard Helpt!

ALBRANDSWAARD - ,,Binnen een week stroomden de reacties voor Albrandswaard binnen. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen elkaar helpen en hoe er naar elkaar omgezien wordt", vertelt Yolanda Hekkert van het VrijwilligersPunt Albrandswaard ,,Binnen een paar dagen hadden we 50 vrijwilligers, 20 hulpvragen en 20 koppelingen." Er wordt boodschappen gedaan, mensen gebeld voor een praatje, honden worden uitgelaten en er worden maaltijden bezorgd. Mensen bieden aan om te koken, kinderen te ondersteunen bij hun huiswerk, voor te lezen via videobellen, gepensioneerde artsen die klaar staan voor een medisch praatje, vrijwilligers die kaartjes schrijven.

Achter de schermen is hard gewerkt om Albrandswaard Helpt!, een initiatief van Stichting Welzijn Albrandswaard, bekend te maken, zodat iedereen die praktische ondersteuning kan gebruiken op de hoogte is. Heel veel enthousiaste vrijwilligers staan klaar om te ondersteunen waar nodig. Uiteraard volgens de richtlijnen van het RIVM.

Wie in de oudere doelgroep valt, (chronisch) ziek is, verlegen zit om een praatje, of juist hard aan het werk is, zodat bepaalde taken zoals boodschappen doen blijven liggen. Of wie iemand kent die ondersteuning kan gebruiken, dan is er Albrandswaard Helpt! er.
,,We zijn er trots op, dat we dit met elkaar kunnen doen. En we zijn trots op alle vrijwilligers die zich belangeloos inzetten. Met elkaar zorgen we ervoor dat er niemand eenzaam of zonder hulp thuis hoeft te zitten. Helpt u mee dit project bekend te maken in de buurt?", vraagt Yolanda.

Meer informatie of aanmelden via 010-5018322 of vpa@welzijnalbrandswaard.nl. Facebook: VrijwilligersPunt Albrandswaard. Zij willen graag de diensten uitbreiden. Wie ideeën heeft, kan contact opnemen.

Meer berichten