Logo deschakelalbrandswaard.nl

Lezersfestival AFGELAST

RHOON –  De Boekenweek wordt in Rhoon traditioneel gevierd met het Lezersfestival, dit jaar op zaterdag 14 maart. Bekende Nederlandse schrijvers Robert Vuijsje en Simone van der Vlugt komen naar Het Kasteel van Rhoon om te vertellen over het schrijversvak en om voor te dragen uit eigen werk. Tussen de lezingen door is er een lezerscafé waar lezers en schrijvers elkaar persoonlijk kunnen ontmoeten. Het belooft weer een bijzondere avond te worden. Inloop is vanaf 19 uur en de eerste lezing gaat om 19.30 uur van start.

Robert Vuijsje (1970) debuteerde in 2008 met zijn roman Alleen maar nette mensen. De roman gaat over een jongen van joodse afkomst uit de chique Amsterdamse wijk Oud-Zuid die op zoek gaat naar een 'intellectuele negerin' als vriendin. Deze culturele zedenschets werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs in 2009. Ook werd hij genomineerd voor de Belgische Gouden Uil literatuurprijs die hij vervolgens won. Op 8 maart 2010 is Vuijsje tevens uitgeroepen tot winnaar van de literaire jongerenprijs De Inktaap 2010.
Zijn tweede roman, Beste vriend, verscheen in 2012. In 2019 schreef hij de 'langverwachte opvolger' van Alleen maar nette mensen, de roman Salomon's oordeel. Het boek behandelt dezelfde thematiek als zijn voorganger: een jonge jongen, Salomon, geboren uit de Surinaamse Alissa en de joodse Max, gaat in Oud-Zuid op zoek naar zijn eigen identiteit.


Simone van der Vlugt (1966) is een van Nederlands grootste thrillerschrijfsters. Van haar thrillers werden in totaal twee miljoen exemplaren verkocht. Haar thrillerdebuut De reünie verscheen in 2004. Daarna volgden Schaduwzuster, Het laatste offer, Blauw water, Herfstlied, Op klaarlichte dag en In mijn dromen.
In 2012 is Simone van der Vlugt een nieuwe weg ingeslagen met de thrillerreeks waarin rechercheur Lois Elzinga de hoofdrol speelt. Hiervan zijn inmiddels drie delen, Aan niemand vertellen, Morgen ben ik weer thuis en Vraag niet waarom, verschenen. Daarna verschenen in 2016 Toen het donker werd, en in 2017 De doorbraak.
Sinds 2009 schrijft Simone van der Vlugt historische romans voor volwassenen. Eerst verscheen Jacoba, dochter van Holland, begin 2012 kwam Rode sneeuw in december en in 2015 De lege stad. In 2016 volgde Nachtblauw, in 2017 verscheen Ginevra, in 2018 Het schaduwspel en in 2019 Wij zijn de Bickers!

Kaartverkoop
Online kunnen kaarten à 25 euro worden gekocht via www.stichting-kasteelvanrhoon.nl/agenda. Tevens verkoop bij Wijnhuis Rhoon en ThéCafé Rhoon

Meer berichten