Logo deschakelalbrandswaard.nl

Onderwijsmarkt in De Brinkhoeve

ALBRANDSWAARD - De jaarlijkse Informatiemarkt Voortgezet Onderwijs (VO) in Albrandswaard is dit jaar op maandag 13 januari van 19 tot 21 uur. Alle leerlingen van groep 8 en hun ouders/verzorgers uit Albrandswaard én omstreken zijn welkom.

De onderwijsmarkt wordt gehouden in De Brinkhoeve aan de Kerkstraat 12 in Poortugaal. De toegang is gratis.

Het is dit jaar voor de tiende keer dat deze markt wordt gehouden, zodat kinderen, die volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs gaan, zich uitgebreid kunnen laten informeren. Er zijn meer dan twintig scholen voor voortgezet onderwijs aanwezig deze avond. Er is een breed scala; van praktijkonderwijs tot gymnasium. Betrokkenen vertellen deze avond wat de kinderen kunnen verwachten op hun school.
Daarnaast zijn er organisaties aanwezig die met en voor de jeugd werken. Denk bijvoorbeeld aan Leerplicht Albrandswaard, GGD Rotterdam-Rijnmond, Stichting Welzijn Albrandswaard en Bibliotheek AanZet. Zij kunnen ouders en kinderen informeren over aanverwante onderwerpen zoals huiswerkbegeleiding, opvoedondersteuning, leerplicht, alcohol en drugs, seksualiteit, veiligheid, sport en voeding.

De Informatiemarkt VO wordt jaarlijks druk bezocht door ruim tweehonderd kinderen en hun ouders. Net als vorig jaar worden de scholen en organisaties over de twee beschikbare zalen in De Brinkhoeve verdeeld.

Volgende week in De Schakel een onderwijsbijlage met veel extra informatie over de middelbare scholen in de regio.

Meer berichten