<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl
Mirjam Rosier is ambassadeur van de Dag van de Stilte.
Mirjam Rosier is ambassadeur van de Dag van de Stilte. (Foto: )

Stil staan bij stil zijn

POORTUGAAL - Rust en stilte wordt steeds meer gezien als een medicijn tegen spanning en stress. Ook voor lichamelijke klachten is rust en stilte belangrijk. In deze 24-uurs maatschappij wordt daar bijna geen tijd meer voor genomen. We staan alsmaar aan. Om dit patroon te doorbreken werd er negen jaar geleden voor het eerst een landelijke Dag van de Stilte georganiseerd. In het hele land worden activiteiten gehouden waarbij stilte het belangrijkste element is. In Zuid-Holland is Mirjam Rosier uit Poortugaal de coördinator. Zelf houdt ze ook twee stilte-activiteiten.

,,Ik deed al vijf keer zelf mee aan de Dag van de Stilte", vertelt Mirjam. ,,Ik werd dit jaar gevraagd om ambassadeur te worden en de activiteiten in de regio te bundelen. Heel leuk. Ik hoop dat er nog meer mensen gaan meedoen zodat we veel verschillende activiteiten kunnen aanbieden. Waarom ik dit belangrijk vind? Omdat iedereen stilte nodig heeft. Iedereen heeft behoefte aan rust op zijn tijd en door onze huidige maatschappij staan we daar letterlijk niet meer bij 'stil'."

Mirjam is kunstzinnig dynamisch coach. Ze geeft verschillende workshops. Op de Dag van de Stilte op 27 oktober kan men in de ochtend met haar meditatief wandelen in de Rhoonse Grienden. ,,Het meditatief wandelen doe ik vaker met mensen die daar behoefte aan hebben. We lopen dan in stilte door de Grienden en dan ga je ervaren hoe mooi de natuur om je heen is, maar er komen ook vele gedachtes boven. Vaak hoeft er niet gepraat te worden om tot een oplossing van een probleem te komen, of het antwoord op een vraag te krijgen. Na afloop wordt er nagepraat over de ervaring die is opgedaan." Voor deze wandeling vraagt Mirjam een vrijwillige donatie. Dit kan zowel in geld als in natura.
In de middag geeft ze een workshop SoulCollage. Tijdens deze workshop gaat men in stilte aan de slag met papier, schaar en lijm. ,,Tijdens het maken van een collage verdwijnt je denken naar de achtergrond en het beeld waar je mee bezig bent, zegt dan meer dan duizend woorden. Workshopdeelnemers zijn vaak verrast wat ze intuïtief hebben gemaakt. Het blijkt dan ook dat je vaak onbewust weet hoe het zit."
Deze workshop kost 15 euro.

In Schiedam, Rotterdam en Den Haag worden ook activiteiten georganiseerd. Wie een activiteit wil organiseren, kan contact opnemen met Mirjam Rosier of direct naar de website www.dagvandestilte.nl gaan. Ook voor deelname aan de meditatieve wandeling of de workshop Soulcollage kan men bij haar terecht. www.mirros.nl. info@mirros.nl of 06-26846373.

Kijk ook op www.dagvan
destilte.nl
.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>