Afbeelding

Geslaagd 'tropisch' straatfeest Portus

Algemeen

POORTUGAAL - Het was het hoog tijd voor een straatfeest aan de Portus. Want dit jaar is het twintig jaar geleden dat de eerste huizen werden bewoond aan de Portus en (deels) de Limes in de wijk Valckesteyn in Poortugaal.

Door Marja Boedart

Zaterdagavond was het zover. Door de aanhoudende regen waren de aanwezige buurtjes op het drukbezochte zomerfeest juist 'gedwongen' om gezellig en knus binnen in een drietal  feesttenten in tropische sferen in 'een steegje aan de Portus' het glas met elkaar te heffen.

Feestgangers
,,Een perfecte avond om met buren onder het genot van een hapje en drankje elkaar beter te leren kennen, bij te praten, maar vooral plezier te maken", vindt bewoonster en initiatiefneemster/organisatrice Jacqueline Huisman, die samen met  Regina van Kampen, de gehele organisatie van het feest voor haar rekening nam.  Buurvrouw Regina voegt eraan toe: ,,Erg leuk voor alle buren om na zoveel jaar met elkaar (opnieuw) kennis te maken. Want er wonen bewoners van het eerste uur, maar in de loop der jaren zijn er hier in de straat ook nieuwe gezichten bijgekomen."  

Alle feestgangers waren het na een supergezellige avond met elkaar, onder het genot van heerlijk eten, tropische drankjes en gezellige livemuziek waarop lekker werd gedanst, unaniem met elkaar eens: dit geslaagde straatfeest smaakt naar méér. De beide initiatiefneemsters werden, als dank voor hun enorme inzet, dan ook in het zonnetje gezet met een prachtig boeket. Het volgende feestje pas over twintig jaar? 'Nee, écht niet', was een veelgehoorde reactie.

Advertenties uit de krant