Stichting Goede Mensen was ontzettend blij met de cheque die ze ontvingen.
Stichting Goede Mensen was ontzettend blij met de cheque die ze ontvingen. FotoSJORSSjors Ribeiro Edison

Haringborrel met mooie opbrengst

Algemeen

RHOON – De traditionele Haringparty van Tafelronde 154 in Rhoon werd dit jaar in een ander jasje gestoken. Bij het Kasteel van Rhoon vond vorige week donderdag, 27 juni, de Haringborrel plaats, met loungemuziek van een deejay en een saxofoniste en eigen statafels voor de goldsponsors.

,,Het is meer een netwerkborrel geworden", ligt Ernst Barendregt van Tafelronde 154 toe. ,,De veiling die we ieder jaar houden, was kleiner, maar er waren mooiere items. Zoals een Audi Winter Driving Experience in Saalbach, een maatpakoverhemd en een weekend Ardennen. Ook bij de loting waren mooie prijzen te winnen. Theaterkaartjes, een weekend in een Tesla of Audi A7 rijden en festivalkaartjes."

Uiteraard werd ook het eerst vaatje haring weer geveild en bracht het schilderij van Robin van Persie van de Rotterdamse kunstenaar Labrie uit Rotterdam maar liefst 2000 euro op. ,,De sfeer was goed en de meeste gasten bleven tot het einde", vertelt Ernst. ,,Volgend jaar gaan we het zeker weer doen."

De opbrengst van de avond is ieder jaar voor een ander goed doel bestemd. Een doel dat een link heeft met Rhoon. Dit jaar werd er maar liefst 20.154 euro opgehaald voor stichting Goede Mensen. Deze cheque werd in ontvangst genomen door Hilda Vale (moeder van één van de leden) en Ruud Haans van het bestuur. De tranen vloeiden bij het zien van het gigantische bedrag. De stichting biedt kinderen in Zuid Afrika een toekomst door ze te voorzien in primaire levensbehoeften zoals een slaapplaats, een maaltijd en onderwijs.

Advertenties uit de krant