<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl

Noordrand: Sociale ontmoetingsplek

ALBRANDSWAARD – De Noordrand, de groenstrook tussen de Rhoonse Baan en de Regenboog, krijgt vanaf de Portlandse baan tot en met het strandje een meer parkachtige uitstraling. Hiermee wordt de wens van omwonende Fred Hollants vervuld. Hollants zal zelf het onderhoud aan het groen verzorgen.

,,Ik wil graag dat het gebied een sociale ontmoetingsplaats wordt", vertelt Fred Hollants. ,,Het moet een leuke speelplek voor kinderen zijn en ik zou er graag nog wat speeltoestellen bij hebben. Als we er bankjes neerzetten en picknicktafels, kun je er nog veel meer uithalen." Daarnaast hoopt hij dat het mogelijk wordt een vissteigertje aan te leggen, waar ook mensen met een scootmobiel naartoe kunnen. ,,Als we er een soort park van maken, creëer je een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten."

Gazon
Momenteel staan er al speeltoestellen aan de Noordrand. De gemeente vult de plek binnenkort aan met een voetbalveldje.
Tot voor kort werden er paden gemaaid in het gebied, maar om de paden en toestellen stonden hoger gras en planten. Hollants wil dat anders. ,,Op deze manier kun je als ouder niet goed toezicht houden op kinderen. Daarbij laten mensen hier ook hun honden uit, terwijl dat niet mag. Doordat het gras zo hoog staat, zie je niets. Dus alles glad, op gazonhoogte."

Hollants nam contact op met de gemeente en ging hierover in gesprek. Nu zijn beide partijen zover dat er een contract is getekend en de transformatie van de Noordrand binnen handbereik.

Taken
De taken van Hollants bestaan uit het onderhouden van het groen en het schoonhouden van het gebied. ,,Dus ik ga het gras maaien, de paden onderhouden en vuil rapen. Dat laatste doe ik overigens al."
De gemeente zal de speeltoestellen blijven beheren en jaarlijks keuren en zorgen dat de prullenbakken worden geleegd. Daarbij zal de gemeente Hollants al het benodigde materiaal, zoals een grasmaaier en snoeigereedschap, leveren.

Wethouder Martijn Heezen is positief over het initiatief van de heer Hollants. Heezen: ,,Ik ben blij als mensen niet alleen meedenken maar ook bereid zijn om te helpen datgene te bereiken wat zij graag willen."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>