<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl
'Iedereen wil het zwembad open houden'.
'Iedereen wil het zwembad open houden'. (Foto: )

Beheerder zwembad Albrandswaard trekt zich terug

Door Anouk Breeman

ALBRANDSWAARD – De burgercoöperatie die het zwembad zou gaan beheren, moet zich terugtrekken. Door nieuwe fiscale regels mag de coöperatie geen btw meer aftrekken. Een tegenvaller van 50.000 tot 100.000 euro per jaar, waardoor de coöperatie de exploitatie niet rond krijgt. Dat schrijft de burgercoöperatie in een brief aan de gemeente. Deze brief werd maandagavond besproken in de commissie Welzijn.

Bert Euser, Dick Happel, Floor van der Kemp en Elsemarijn Mulders begonnen in 2017 een burgerinitiatief over de toekomst van het binnenzwembad aan de Albrandswaardsedijk. In 2018 richtten zij de burgercoöperatie op en dienden een plan in om het zwembad voor de toekomst te behouden. Vorig jaar verkoos de gemeente deze burgercoöperatie boven Sammy's Zwemschool om het zwembad te gaan beheren.
Een coöperatie mag als onderneming naar winst streven en btw terug vragen. Die winst wilde de coöperatie investeren in het binnenbad en op termijn ook het buitenbad. ,,De nieuwe belastingregels echter achten het behalen van winst onmogelijk -en daarmee de mogelijkheid btw terug te vragen", schrijft de coöperatie.

Sammy's Zwemschool
Wethouder Martijn Heezen gaf aan dat de gemeente inmiddels alsnog in gesprek is met Sammy's Zwemschool. ,,We gaan onderzoeken hoe we het zwembad zo lang mogelijk kunnen openhouden."
,,Zo lang mogelijk open houden betekent dus dat het op termijn wordt gesloten? Dat vind ik een negatieve insteek", reageerde Johan Wolfswinkel (CU-SGP). ,,We moeten het zwembad duurzaam behouden, 20 jaar dus! Betrek het hele gebied in een herontwikkeling en ontwikkel een visie om het zwembad rendabel te maken."
,,We moeten de wethouder de tijd geven", waren VVD en CDA van mening. ,,De omgeving van het zwembad is net opnieuw ingericht, dus we moeten niet weer alles overhoop halen. We hebben nu behoefte aan duidelijkheid", reageerde Gerard Brussaard (PvdA).
,,Iedereen wil het zwembad open houden", zei wethouder Heezen na afloop. ,,Het is het pareltje van Albrandswaard, zo'n 50-meterbad met hoge duikplank."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>