Afbeelding

Bewoners Bevershof luiden noodklok

Algemeen

PORTLAND – De bewoners van de Bevershof in Portland en Smitshoek in Barendrecht trekken samen aan de bel. Zij zijn boos dat er, ruim een jaar nadat de nieuwbouwhuizen zijn gebouwd, nog steeds geen goede verlichting is in hun buurt. In het hofje en bij het Schaapje zijn te weinig parkeerplaatsen en de beloofde groenvoorziening is er nog niet.
Verder is het wegdek zeer slecht, met veel kuilen en losliggende stenen. Verkeersborden ontbreken. ,,Dagelijks passeren vele tientallen schoolgaande kinderen deze weg. Het is een wonder dat er nog geen ongelukken zijn gebeurd", zegt Bouke Bussemaker namens de bewoners.
Belangrijke reden voor de vertraging is het feit dat de bouwer, die ook de infrastructuur zou aanleggen, failliet is gegaan. Daardoor is een deel van de grond nog in handen van een particuliere eigenaar en een ander deel is van de curator. ,,Beide gemeenten moeten de grond aankopen en zorgen dat de buitenruimte in orde wordt gemaakt."
Bussemaker maakte maandagavond in de gemeenteraad van Albrandswaard gebruik van het inspreekrecht. Op 19 maart doen de bewoners hun zegje bij de gemeenteraad van Barendrecht. ,,Als er niet snel een oplossing komt, betalen we onze gemeentebelastingen niet."

Afbeelding

Advertenties uit de krant