Logo deschakelalbrandswaard.nl

Patiëntjes Maasstad in mini-auto naar OK

ROTTERDAM - De Kinderafdeling en het Brandwondencentrum van het Maasstad Ziekenhuis ontvingen woensdag 30 januari elektrische mini-auto's van stichting DaDa. Daarmee kunnen de patiëntjes onder andere van de afdeling naar de OK rijden. Teamleider van het Brandwondencentrum Rob van Komen: ,,De auto leidt af van pijn en angst en geeft het brandwondenkind zelf de mogelijkheid en zelfstandigheid om naar de behandeling of operatie te rijden. Ook denken we er aan om de auto in te zetten als een patiëntje met ontslag kan. Dan mag hij of zij er mee naar de uitgang van het Brandwondencentrum rijden. We zijn er heel erg blij mee."

Ook de Kinderafdeling is dankbaar voor dit mooie geschenk. Pedagogisch medewerker Laura Krul: ,,Voor je jonge patiënten die het erg spannend vinden om naar de operatiekamer te gaan, of voor een bepaald onderzoek naar een andere afdeling te moeten, zijn de mini-auto's een uitkomst! De stoere auto maakt de weg ernaartoe een stuk aangenamer en neemt een stukje angst en frustratie weg bij het kind. Ook voor de ouder is dit fijn."

Kinderarts Desiree Bezemer vult aan: ,,De mini-auto's geven de opgenomen kinderen een prachtige afleiding tijdens hun verblijf in het ziekenhuis. Rijdend in de auto vergeten ze even waar ze zijn en kunnen ze gewoon weer even kind zijn. Door de afstandsbesturing zijn ze ook geschikt voor kleine of hele zieke kinderen: dat zal veel blije gezichten opleveren!"

Stichting DaDa heeft als missie zorgen voor een goede kinderzorg. In dat kader schenken zij de vier Mercedes mini-auto's. De sponsoring wordt mede mogelijk gemaakt door Bosch Car Service Nederland, die een groot aantal mini-auto's aan Stichting DaDa beschikbaar stelde.

Meer berichten