Afbeelding

Blauwe Verbinding verbindt meer dan water

Algemeen

BARENDRECHT - De Blauwe Verbinding werd vrijdag 6 juli geopend met een vaartochtje. Enkele wethouders uit Barendrecht, Albrandswaard en Rotterdam en vertegenwoordigers van het Waterschap en de projectorganisatie uit Rotterdam kanoden heen en weer onder snelweg A15 door.

Zaterdag waren de kinderen aan de beurt. Verenigingen langs de gehele Blauwe Verbinding hadden de koppen bij elkaar gestoken en een programma gemaakt. Op tal van plaatsen waren activiteiten voor vooral kinderen.

Deze Blauwe Verbindingsdag zou aanvankelijk plaatsvinden op 30 juni, maar moest een week opgeschoven worden. Met veel inzet, hulp en advies aan elkaar en door gebruik maken van elkaars vrijwilligers zijn de betrokkenen erin geslaagd samen toch iets geweldigs neer te zetten. 

Natuurvereniging Eiland IJsselmonde ontving bij haar eerste kanotocht van bijna tien kilometer lang,  'Onder de snelweg door' hulp van mensen van Kibeo, Ravottuh, Yulius en Free Nature. Er was veel belangstelling voor de tocht voor kinderen van tien tot vijftien jaar. Er moesten daardoor veel kinderen teleurgesteld worden. Het is de bedoeling in september deze tocht te herhalen. Vrijblijvend opgeven kan al via mrjschepers@hotmail.com. Meer informatie is te vinden op www.natuurvereniging-ijsselmonde.nl.

Advertenties uit de krant