Afbeelding

Romaric uit Wallonië zoekt een gastgezin

Algemeen

REGIO - Eind augustus komen er verschillende buitenlandse studenten naar Nederland voor een uitwisseling via het High School Holland programma van Travel Active. De achttienjarige Romaric komt op 25 augustus naar Nederland met uitwisselingsorganisatie Travel Active en hij is ingedeeld in de provincie Zuid-Holland. Er wordt daarom gezocht naar een gastgezin dat het leuk vindt om hem een warm thuis te bieden.

,,Ik woon in een klein dorpje in België", vertelt Romaric.  ,,Ik wil erg graag mijn talen bijschaven en echt tweetalig worden, vandaar mijn keuze om een jaar in Nederland naar school te gaan en bij een gastgezin te wonen. Ik ben heel sportief. Een tijdje geleden stonden we met mijn team in de nationale rugby-finale! Sinds mijn zesde zit ik bij de scouting. We doen veel weekenden met mijn groep en een scouting-kamp met Pasen en in de zomervakantie. Met mijn familie hebben we veel landen bezocht. Zo waren we in Hongarije, Frankrijk, Spanje, Italië en Nederland. Ik hoop echt dat ik aan het eind van mijn uitwisselingsjaar goed Nederlands kan spreken. Ik denk dat ik, net als mijn zus, ook marketing of communicatie wil gaan studeren, mijn kennis van het Nederlands is dan erg nuttig."

Veel gastgezinnen die deelnemen aan het programma zijn nieuwsgierig naar de leefgewoonten van iemand uit een ander land of vinden het leuk om ook hun eigen kinderen een stukje buitenlandse cultuur mee te geven. De gastgezinnen dragen bij aan een onvergetelijke ervaring voor het gezin, maar ook voor de internationale student die zijn/haar eigen horizon enorm verbreedt. Tijdens het verblijf in Nederland staan de studenten en gastgezinnen onder begeleiding van een Regio Coördinator van Travel Active.

Bij een culturele uitwisseling gaat het vooral om de betrouwbaarheid, gezelligheid en het enthousiasme binnenshuis. Travel Active vindt het belangrijk dat het gezin openstaat voor een andere cultuur en een culturele ervaring.

Meer informatie
Wie Romaric of een andere internationale student een thuis wil bieden, kan contact opnemen met High School Holland team van Travel Active. Telefoonnummer: 020 – 7372062 of e-mail: highschoolholland@travelactive.org of via de regio coördinator Zuid-Holland: Barbel Keyser op 06- 06-55125514.

https://www.travelactive.nl/high-school-holland.

Advertenties uit de krant