Afbeelding

Hans Wagner stopt volgend jaar

Algemeen

ALBRANDSWAARD – Burgemeester Hans Wagner zet in juni volgend jaar een punt achter zijn burgemeesterschap in Albrandswaard. Dat heeft de 55-jarige eerste burger maandagavond laten weten aan de gemeenteraad.

Op 17 juni 2019 eindigt zijn ambtstermijn. Wagner gaat niet voor een herbenoeming voor een nieuwe periode van zes jaar. De 55-jarige PvdA'er gaat op zoek naar ander werk, maar niet duidelijk is in welke richting hij dat zoekt.

In zijn verklaring vertelt burgemeester Wagner dat hij samen met echtgenote Andrea de afgelopen maanden intensief heeft gesproken over wat hem en hen samen drijft en wat zij samen graag in de toekomst willen doen. ,,Ik ben zelf overtuigd van de noodzaak het eigen werkveld regelmatig te vernieuwen of nieuw in te richten. Een periode van vijf tot zes jaar valt voor mij daarbij goed te overzien.''

Door zijn besluit nu al met de gemeenteraad te delen, wil Wagner de raad de benodigde ruimte geven 'om tijdig en zorgvuldig te werk te gaan bij de zoektocht naar een nieuwe burgemeester'. Ook geeft dat hem zelf de ruimte om op zoek te gaan naar een ander werkveld.

Hans Wagner heeft Jaap Smit, de Commissaris van de Koning, maandag geïnformeerd over zijn besluit.

Wagner (geboren in Duitsland, opgegroeid in Nijmegen) begon op 17 juni 2013 als burgemeester in Albrandswaard. In 2016 was hij een half jaar met ziekteverlof vanwege hartproblemen. In 2006 was hij namens de PvdA korte tijd lid van de Tweede Kamer.

Advertenties uit de krant