Afbeelding

Nieuwjaarsdronk Vrouwen van Nu

Algemeen

Vrijdag 12 januari 2018 werd door het bestuur van de Vrouwen van Nu een Nieuwjaarsdronk gehouden voor haar leden. Bij binnenkomst ontving iedereen een glaasje Prosecco zodat bij aanvang van de avond een toast op het nieuwe jaar uitgebracht kon worden. 
Janet Edelman, voorzitter, hield een kleine toespraak en wenste aanwezigen een goed maar bovenal gezond nieuw jaar.
Daarna werd een cheque van 1.000 euro uitgereikt aan de dames Astrid Luijten en Rina Bogers van Koninklijke Harmonievereniging La Bona Futura. Een niet weg te denken begrip in Poortugaal. Het 120-jarig orkest heeft als kerntaak het voor jong en oud op muzikale wijze vergroten van de sociale cohesie binnen de gemeente. Dit doen zij door het aanbieden van muziek- en instrumentlessen, het wekelijks oefenen als orkest (dinsdagavond 19.30 tot 21.45 uur in de Brinkhoeve Poortugaal) en het deelnemen aan- of organiseren van muzikale activiteiten en concerten ten behoeve van de gemeenschap.
De dames waren zeer verrast door de hoogte van het bedrag. Dit bedrag bestaat uit gelden die bij elkaar gebracht zijn door spontane giften van de leden van de Vrouwen van Nu afdeling Poortugaal/Rhoon e.o. Namens La Bona Futura bedankten zij een ieder voor dit prachtige bedrag. Zij kunnen het goed gebruiken en zullen ons in een later stadium laten weten wat ermee gedaan is.
De avond werd opgeluisterd door de Ukeleleband The Elastic Stockings bestaande uit een aantal leden die evergreens/pop/jazz/blues/bluegrass en country zingen. Zij speelden zeer enthousiast en de toehoorders zongen uit volle borst mee.
 

Advertenties uit de krant