De traditionele speech van burgemeester Wagner. Foto: fotoSJORS
De traditionele speech van burgemeester Wagner. Foto: fotoSJORS

Misdaad, verkiezingen, de BAR en Rolf

Algemeen

ALBRANDSWAARD - De misdaadcijfers in Albrandswaard zijn in het vierde opeenvolgende jaar gedaald. Dat blijkt uit de eerste cijfers over 2017. Burgemeester Hans Wagner stipte dit onderwerp aan in zijn speech tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente op maandag 8 januari.
,,Deels komt dat door de algemene daling in onze regio, maar de cijfers in Albrandswaard dalen over de afgelopen jaren meer en duurzamer. Iets doen we dus goed. Dat zit hem volgens mij voor een groot gedeelte in de activering van onze eigen gemeenschap. Die activering bestaat in de eerste plaats uit uw - ons aller - alertheid, maar zit ook in de actieve buurtcomités, in de alerte en presente buurtpreventie. Het geheel wordt verstrekt door het handig en tijdig inzetten van de BOA's en van private beveiligingsdiensten, in de juiste flexibele opschaling van onze politie - een goed basisteam en een voortreffelijke groep wijkagenten - en in de talrijke preventieacties die u, ons en onze ketenpartners telkens weer op scherp zetten en houden."
Andere onderwerpen die Wagner aansneed, waren de jaarwisseling, de gemeenteraadsverkiezingen in maart, de BAR-organisatie, de musical Rolf en de nieuwbouw op de Stationsstraat.
Over de verkiezing zei hij het volgende: ,,U zult ongetwijfeld de komende tijd veel horen, zien en lezen van politieke partijen, politici en betrokken inwoners over Albrandswaard; wat moet veranderen en wat moet blijven. Er zullen bepaalde zaken in de debatten worden benadrukt, weggelaten of in een ander perspectief worden gezet. Daarom is het goed om bij elke bijdrage kritisch te kijken naar wie het vertelt, wie er baat bij heeft en wat of wie erin ontbreekt. Ik wens u veel wijsheid en alertheid toe de komende weken."

Advertenties uit de krant