De ganzenfanfare is er weer bij dit jaar.
De ganzenfanfare is er weer bij dit jaar.

Wintermarkt Poortugaal

Algemeen

POORTUGAAL - De traditionele wintermarkt in de oude dorpskern van Poortugaal is dit jaar op vrijdag 24 november.
Dit jaar is, op veler verzoek, weer gekozen voor de vrijdagmiddag en -avond, waarbij de oude dorpskern beter tot zijn recht komt. Speciaal voor dit evenement worden de straten en het plein feestelijk verlicht en wordt een ringleiding aangelegd voor muziek. Naast de vele kramen is er genoeg ruimte voor entertainment.
Op de markt zelf zorgt de ganzenfanfare voor een spektakel. Deze originele ganzenfanfare is gebaseerd op de eeuwenoude traditie van het ganzenhoeden met rasechte Toulouser Ganzen. Met tromgeroffel, gefluit en gegak trekken zij door de straten van het dorp.
Voor de jonge bezoekers zijn er diverse attracties, zoals de bungy jump en een draaimolen. In de tent op het plein bij de Aldi wordt twee keer een poppenkastvoorstelling gehouden. De toegang hiervoor is gratis.het volledige tentprogramma ziet er als volgt uit: van 14 tot 15.30 uur een optreden van koor Happy Days uit Spijkenisse, van 15.30 tot 16 uur en van 16.30 tot 17 uur een poppenkastvoorstelling en van 18 tot 19.45 uur treedt Chantykoor Stuurloos uit Vlaardingen op.
Er zijn in de tent diverse drankjes te verkrijgen, zoals warme chocolademelk en er is ook een stevige warme hap. Dit alles verzorgd door Plus supermarkt in samenwerking met de winkeliersvereniging. De winkeliersvereniging Poortugaal Dorp rekent ook dit jaar weer op veel publiek.
De markt start om 14 uur en eindigt om 21 uur.

Advertenties uit de krant