Altijd leuk: op groot formaat Ganzenborden.
Altijd leuk: op groot formaat Ganzenborden. Foto: Hans de Bruyn

Herfst2Daagse 'als vanouds'

Algemeen

RHOON - De sfeer was weer als vanouds gezellig. Ook de 36e Herfst2Daagse was weer een festijn voor basisschoolleerlingen uit Albrandswaard.

Met een veertigtal kinderen werd dinsdag van start gegaan met allerlei activiteiten in 't Centrum aan de Bernhardstraat 3 in Rhoon. De Herfst2Daagse wordt jaarlijks georganiseerd door de kerken in Rhoon. Het thema van dit jaar was 'Op Reis'.
De dag werd gestart met het zingen van bijbelliedjes, begeleid door een band. De kinderen zongen en dansten.
Hierna was er een sketch. Het ging over een juf die op kamp ging met leerlingen en de barbecue probeerde aan te steken. Maar dat lukte niet omdat zij de gebruiksaanwijzing niet had gelezen. Met deze sketch kon daarna een link worden gelegd met het bijbelverhaal over Philippus. De oudste kinderen speelden hierna een groot ganzenbord. De jongste gingen knutselen. Zij maakten de weg die Philippus aflegde op groot karton, daarbij gebruikmakend van zand, steentjes, kastanjes en allerlei ander natuurlijk materiaal. Ook op woensdag was er veel ruimte voor zang, dans en spellen. Hierna volgde de traditionele afsluiting: pannenkoeken eten.

Maar er was meer te doen voor de jeugd in Albrandswaard. Eigenlijk voor ieder wat wils.
Jonge avonturiers konden mee op een struintocht door de grienden. Laarzen aan, een rugzakje met wat te eten en drinken mee en dan door het gras, door de modder of het water en over bomen heen om van alles te ontdekken.
In het JCA en wijkcentrum Portland werden de jonge gamers uitgedaagd zich tot de FIFA koning van Albrandswaard te kronen tijdens het FIFA toernooi.

Advertenties uit de krant