De vrijwilligers. V.l.n.r. Trudi Jansen, Martin Donlou en Eddy Hofstra.
De vrijwilligers. V.l.n.r. Trudi Jansen, Martin Donlou en Eddy Hofstra.

Vlotte start voor Brhooncanterie

Nieuws

RHOON - De TweedekansWinkel-Brhooncanterie is 14 juli officieel open gegaan. De openingsdag werd een succes want er werd veel verkocht. Vrijwilligers Martin Donlou, Eddy Hofstra en Trudi Jansen vertellen dat de bezoekers de nieuwe opzet van de winkel overzichtelijker vinden en de zoekroute langs de spulletjes gemakkelijker begaanbaar. ,,De eerste dag hebben we heel veel verkocht. Het was echt een topdag’’, zegt Martin Donlou. ,,Dat we weer open zijn moet nog wel weer meer bekendheid krijgen. Mensen kunnen ook weer goede overtollige spullen aanleveren.’’

Het is verrassend wat de winkel aan leuke spulletjes voor heel zachte prijsjes te bieden heeft. Alles staat netjes in schappen uitgestald. Het assortiment is gevarieerd: huishoudelijke artikelen, speelgoed, boeken, puzzels, CD’s, DVD’s, vazen, potten, lampen en een veelheid aan woonaccessoires. Te veel om op te noemen. Mensen kunnen ook weer kleding voor de Oost-Europa Zending aanleveren.
Marian Heijboer stopte eind juni met De Tweedekanswinkel. Dorien van den Meiracker en Ad Faes van stichting Castellum namen de winkel over en hebben hem samen met vrijwilligers een ‘nieuw gezicht’ gegeven. De koffietafel staat niet meer in de winkel zodat de indeling ruimer kon worden. De opzet van de winkel lijkt daardoor meer op die van de in dezelfde ruimte gevestigde Wereldwinkel. Het werd meer een eenheid en de afzonderlijke winkels lopen mooi in elkaar over. Doordat de stichting Castellum de Tweedekanswinkel heeft willen voortzetten kon ook de Wereldwinkel in hetzelfde pand blijven voortbestaan.
Dorien Meiracker van Wereldwinkel is tevreden over het verloop van de eerste week. Van belang vindt zij dat met de voorzetting van de beide zaken veertig vrijwilligers actief kunnen blijven. ,,Door de gemeente wordt dat onderschat, maar het is een belangrijke plek voor veel vrijwilligers.’’ Doel van stichting Castellum is om de winkel Brhooncanterie ook een werkplek te laten zijn voor mensen met een verstandelijke beperking.

De winkel aan de Dorpsdijk 149 is op dinsdag tot en met vrijdag van 10 tot 17 uur geopend en op zaterdag van 10 tot 16 uur. Met ingang van 1 september wordt de openingstijd op zaterdag verlengd met een uur zodat de winkel dan eveneens tot 17 uur is geopend. Foto: Koos Romeijn. Zie verder elders in De Schakel.

Advertenties uit de krant