Het raadsakkoord werd getekend door VVD, CDA, EVA, GL/PvdA en NAP.
Het raadsakkoord werd getekend door VVD, CDA, EVA, GL/PvdA en NAP. Foto:

Raadsakkoord ondertekend

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Op maandagavond 13 juni werd na de raadsvergadering het Raadsakkoord Albrandswaard ondertekend. Het akkoord kreeg vijf handtekeningen. Twee partijen, Stem-Lokaal en Leefbaar Albrandswaard tekenden niet mee. 

,,De afgelopen drie maanden hebben wij met elkaar hard gewerkt om dit raadsakkoord samen te stellen”, zei Marielle Vergouwe (EVA). ,,Het was veel werk, niet gemakkelijk en ook best ingewikkeld. We willen allemaal werken aan een beter Albrandswaard en daarom hebben we, ongeacht welke partijen wethouders zouden leveren, geluisterd naar ieders ideeën omdat zij het waard zijn om besproken te worden. Het raadsakkoord gaat ook over de manier hoe we met elkaar omgaan. We willen open en transparant zijn en de inwoners centraal stellen in alles wat we doen.”

Wendy Verduijn (Stem-Lokaal) nam het woord namens de fractie. ,,Wij vonden het bijzonder dat wij na slechts een uurtje praten, in het rapport van de formateur lazen dat EVA niet met ons verder wilde gaan. Uitleg hierover hebben wij wel gevraagd, maar nooit gekregen. Desondanks zijn wij ons wekelijks blijven inzetten voor het raadsakkoord. Onze inbreng werd niet altijd erg gewaardeerd.”

Verduijn eindigt haar pleidooi over wat er de afgelopen drie maanden allemaal niet goed ging met dat zij pas om half vijf die middag een concept portefeuilleverdeling ontvingen. ,,Een dramatische afsluiting is van een proces dat gruwelijk is verlopen en waar de minachting voor partijen waar EVA niet mee wil samen wil werken, van afspat. Wij zullen dit akkoord niet mede ondertekenen.”

Ook Leefbaar Albrandswaard wilde niet tekenen. Ton Vuik: ,,Wij vinden dat we niet echt gehoord werden.” Ook zei hij: ,,Wij vinden het een ja-knikkers akkoord. We gaan met z’n allen een verbintenis aan en we gaan kijken hoe we dat tot uitvoer gaan brengen. Daar hebben we het niet zo op.”

Klik hier voor het raadsakkoord Albrandswaard.

Ook kan men via albrandswaard.nl de totale vergadering terug bekijken en luisteren.

Advertenties uit de krant