Herma Davids in haar geliefde winkeltje.
Herma Davids in haar geliefde winkeltje. Foto:

Villa van Alles moet per 1 juni leeg zijn

Algemeen

RHOON - De huurders van het pand Villa van Alles aan de Dorpsdijk in Rhoon hebben vorige week een brief ontvangen dat zij per 1 juni het pand moeten verlaten. Het zat er al een tijd aan te komen, alleen werd de datum steeds verlegd. 

Herma Davids van ‘t Winkeltje is er verdrietig om en vindt het heel erg jammer. ,,We wisten dat het er aan zat te komen, al jaren, maar we hoopten op een andere locatie. Een plek waar we de verkoop van tweedehands kleding voort konden zetten. ,,’t Winkeltje is begonnen in Het Boerderijtje, daarna heeft het een tijdje in De Klepperwei gezeten en sinds vierenhalf zitten we in Villa van Alles”, vertelt Herma. ,,We wisten dat dit plat zou gaan, want er komt nieuwbouw, maar we hebben hoop gehouden dat we een andere goedkope locatie toegewezen kregen of zouden vinden.” 

Herma en de andere vijf vrijwilligers van ‘t Winkeltje hebben verschillende gesprekken met medewerkers van de gemeente gevoerd, ze hebben plannen ingediend, maar zonder resultaat. ,,We worden niet echt serieus genomen. Er wordt geluisterd, maar dat is dan ook het enige. Er is behoefte aan een plek zoals dit. Rhoon staat bekend als rijke gemeente, maar er wonen genoeg mensen die rond moeten komen van weinig. Daarnaast zijn wij een sociale plek waar mensen graag komen om naast het snuffelen tussen de kleding en sieraden, ook een praatje te maken of een bakkie te drinken. We recyclen hier kleding en de opbrengst is ook nog eens voor het goede doel. De opbrengst minus de huur van 150 euro per maand (inclusief gas en licht), gaat volledig naar de Stichting Vrienden van Casa Lumina. Deze stichting helpt kinderen in Roemenië naar school te gaan en betaald de warme maaltijden. Dit doen wij in samenwerking met de Tweedekanswinkel aan de Julianastraat.”

Herma is er emotioneel van en heeft al een aantal nachten nauwelijks geslapen. ,,Ik vind het zo naar voor onze vrijwilligers en de vaste klanten die hier zo graag komen. Waar moeten ze nu naar toe?”

,,We beginnen nu met de leegverkoop. We nemen geen kleding meer aan en alles mag weg voor een euro per item. Daarnaast verkopen we de complete inboedel. Paspoppen, kledingrekken, de passpiegel, de tafels, noem maar op. Zolang we nog spullen hebben zullen we op donderdag 25 mei de laatste verkoopdag hebben.”

Open op dinsdag, woensdag en donderdag van 10 tot 16 uur. Villa van Alles, Dorpsdijk 40a.


Buurtpreventie blijft nog even zitten

RHOON - Ook buurtpreventie kreeg telefonische te horen dat ze per 1 juni het pand ‘Villa het Oog’ moesten verlaten, maar dat werd later weer teruggedraaid. ,,Er is voor zover bekend nog geen sloopvergunning”, zegt Hans Huijgen van buurtpreventie Albrandswaard. ,,En we hebben ook niet zoals de gebruikers van Villa van Alles een brief gekregen. We wachten het dus maar af. We zitten hier al veertien jaar, terwijl het altijd al de bedoeling is geweest dat het pand gesloopt zou worden.”

Villa het Oog van Buurtpreventie Albrandswaard.

Uit de krant

Advertenties uit de krant