Afbeelding

Bewonersbijeenkomst Voedselbos Valckesteijnse bos

Algemeen

POORTUGAAL - Als het aan Staatsbosbeheer ligt, bloeit volgend jaar in april de bloesem aan de fruit -en notenbomen in een voedselbos in het Valckesteijnse bos. Staatsbosbeheer heeft immers het plan om een deel van het bos bij de woonwijk om te vormen naar een voedselbos zodat omwonenden de natuur van dichtbij kunnen beleven. Het is een van de nieuwe ontwikkelingen in het gebied als onderdeel van de kwaliteitsimpuls van het Valckesteijnse bos.

Het belangrijkste doel van dit bos is om ervan te leren, te vertellen en te laten zien dat voedsel ook lokaal geproduceerd kan worden en dat een appel die niet glimt en geen stickertje heeft misschien wel lekkerder is. Dat een bos niet alleen is om in te wandelen, maar dat daar ook veel gezond voedsel uit kan komen. Staatsbosbeheer werkt samen met o.a. Rotterdam de boer op en Provincie Zuid-Holland om dit initiatief tot stand te brengen, maar hoopt vooral dat veel omwonenden geïnteresseerd zijn om mee te helpen om het voedselbos een succes te maken. Uiteindelijk is het de bedoeling dat het voedselbos beheerd gaat worden door een groep vrijwilligers met ondersteuning van partners die al veel ervaring hebben met voedselbossen.

Bewonersbijeenkomst

Op maandag 3 oktober houdt Staatsbosbeheer een informatiemarkt in het Valckesteijnse bos voor omwonenden en andere geïnteresseerden. Medewerkers van Staatsbosbeheer geven tijdens de bijeenkomst informatie over wat een voedselbos is; welke bomen en struiken doen het goed? En waarom zijn andere bomen en struiken juist niet geschikt. Iedereen die graag meer wil weten over voedselbossen en die mogelijk als vrijwilliger zou willen helpen om dit voedselbos tot een succes te maken is van harte welkom op de bijeenkomst.

3 oktober van 17 tot 19 uur bij de parkeerplaats van het Valckesteijnse bos aan de Poortugaalseweg

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan tot 30 september via Valckesteijnsebos@staatsbosbeheer.nl.

Informatie over de kwaliteitsimpuls van het Valckesteijnse bos staat op de website van Staatsbosbeheer.

Advertenties uit de krant