Afbeelding

Rechtstreex van de boer opent eerste locatie in Poortugaal

Algemeen

POORTUGAAL - Sinds kort kunnen inwoners van Poortugaal producten van lokale boeren en makers afhalen in de buurt. Wijkchefs Sadday en Radka bouwen iedere woensdag en donderdag een pop-up winkel op in zorgboerderij Het Terphuis. 

Steeds meer mensen kiezen voor eten uit de lokale keten, maar niet iedereen heeft de tijd om zelf de polders af te reizen om boodschappen te doen bij de boer. Rechtstreex lost dit op. Klanten bestellen gemakkelijk online en halen hun boodschappen af in de buurt bij afhaalpunten zoals Het Terphuis.

Het Terphuis is een zorgboerderij die tijdelijke woon- en werkplekken aanbiedt aan jongvolwassen die een steuntje in de rug nodig hebben in hun groei naar zelfstandigheid. Wijkchef Radka: ,,Dagelijks zetten we ons in voor meer verbondenheid in Poortugaal. Een Rechtstreex-afhaalpunt past daar perfect bij! We hebben hart voor duurzaamheid, herstellende landbouw, gezond eten en natuurlijk: lokaal.’’

Men kan lokale favorieten online bestellen bij Rechtstreex Poortugaal vóór maandagochtend 10:30 uur en afhalen op woensdag tussen 16 en 19 uur of donderdag tussen 9 en 11 uur). Kijk voor meer informatie en bestellen op rechtstreex.nl/poortugaal.

Over Rechtstreex: Samen met een netwerk van boeren, makers en consumenten bouwt Rechtstreex een sociale, lokale voedselketen. In de praktijk betekent dat een eerlijke prijs, geen onnodige tussenschakels en zo min mogelijk voedselkilometers, verpakking en verspilling. 

Advertenties uit de krant