De tocht is maar liefst 17 kilometer van Barendrecht naar Rotterdam.
De tocht is maar liefst 17 kilometer van Barendrecht naar Rotterdam.

Nieuwe start voor kanoroute

Algemeen

BARENDRECHT – De kanoroute over de Blauwe Verbinding is opgeknapt. 

De Blauwe Verbinding loopt van het Zuiderpark in Rotterdam via de Koedood en de Gaatkensplas naar de Zuidpolder. Het eigenlijke doel van de route is zorgen voor doorstroming in het water van het Zuiderpark. Maar door het aanleggen van de Blauwe Verbinding is ook een mooie kanoroute ontstaan.

Kanovaarders moeten op verschillende plaatsen uitstappen en de kano een stukje over de weg dragen naar het volgende water. De afgelopen jaren bleek dat de ‘overdraagplekken’ soms verscholen gingen achter riet of voor andere problemen zorgden. De afgelopen tijd zijn extra kanosteigers aangebracht. Er kan ook een alternatieve route worden gevaren via de Koedoodtseplas en de Gaatkensplas. 

In het Zuiderpark en bij De Kleine Duiker zijn kano’s te huur. Wethouder Peter Luijendijk hoopt dat er ook kanoverhuur komt bij de Pendrechtse Molen. Hij verwacht niet dat veel mensen de 17 kilometer van Barendrecht naar het Zuiderpark in één keer gaan afleggen. De kano moet daarna weer terug naar het uitgangspunt. De wethouder adviseert om een korter tochtje te maken over een deel van de Blauwe Verbinding.
Volgens voorzitter Kees Silvis van De Kleine Duiker wordt er gedacht over een arrangement waarbij de kano’s verderop weer worden opgehaald. ,,Als de vraag blijft, zullen wij voor een aanbod zorgen”, beloofde hij.

Advertenties uit de krant