Afbeelding

Rhoon verstoort kampioensfeestje van HVC’10

Algemeen

RHOON - Met twee volle bussen kwam HVC’10 het van te voren georganiseerde kampioensfeest vieren bij vv Rhoon. Winst was nodig voor de ploeg uit Hoek van Holland om het deze zaterdag al te kunnen vieren. Compleet met vuurwerk, toeters en ratels en veel herrie leek er maar weinig een Hoeks feest in de weg te staan. Alleen dit was buiten de waard gerekend, want de ervaren ploeg van Rhoon heeft dit seizoen eens te meer laten zien dat de ploeg in dit soort situaties op zijn best is. Het begin was dan ook een gelijk opgaande wedstrijd alwaar weinig grote kansen te noteren waren.

Naarmate de eerste helft vorderde kwam HVC er beter in, wat resulteerde in een aantal corners en vrije trappen zonder overigens veel gevaar. In de 38e minuut was er een vrije trap aan de andere kant te nemen door Ryan van Dijk. Laat dit nu een van de specialiteiten van dit Rhoon zijn. De bal werd keurig op het hoofd van Bart Driesse gelanceerd, die prima via de onderkant van de lat binnen knikte. De 1-0 werd mee naar de rust genomen.

De tweede helft zakte Rhoon iets meer in en liet de bal meer aan HVC’10 maar het elftal van Rhoon stond als een blok en gaf nauwelijks een kans weg. Slechts een maal moest Bonninga zich echt strekken om een bal over te tikken. Vanuit de counter werd Rhoon steeds gevaarlijker. Een kwartier voor het einde bediende de ingevallen Tom de Boer, Ricardo Merrelaar die net niet voldoende kon afronden. Het bleek uitstel van executie want vier minuten later wist Merrelaar de volgende bal van de Boer op betere waarde te schatten en de 2-0 binnen te schieten. De Boer met een lob op de lat en de ingevallen van Dorsten 1 op 1 op de keeper, hadden de wedstrijd nog naar een hogere uitslag kunnen tillen maar het mocht de pret niet drukken.

De koploper moest het feestje nog een week uitstellen. Jammer was vervolgens dat een gefrustreerde Hoekse supporter nog vuurwerk moest gooien naar de Rhoon spelers op het veld, dit hoort niet op de voetbalvelden thuis. Eenmaal in de kleedkamer ging het dak er af en blijft een nacompetitieplek het grotere doel.