De duofiets met Heleen Visser, Peter van der Hoeven en Jolita Groeneveld.
De duofiets met Heleen Visser, Peter van der Hoeven en Jolita Groeneveld. Foto:

Opslag voor duofietsen gezocht

Algemeen

ALBRANDSWAARD - “Je kan dit wel zien als een noodkreet”, zegt Heleen Visser van Welzijn Albrandswaard. “Op het moment is de stalling van de duofietsen zoveel gedoe, dat we bang zijn dat de fietsmaatjes op een gegeven moment zeggen, laat maar, ik doe het niet meer. Terwijl de duofietsen een groot succes zijn, er wordt graag gebruik van gemaakt door mantelzorgers en onze vaste veertien klanten. En we zouden er nog veel meer uit kunnen halen. Fietstochtjes voor mensen met dementie bijvoorbeeld.”

Jolita Groeneveld, ook van Welzijn Albrandswaard, legt uit hoe het zit. “We hebben in juli vorig jaar een tweede duofiets erbij gekregen. Hierdoor konden nog meer mensen gebruik maken van de fiets en dat wordt dus gretig gedaan. De duofiets is speciaal voor mensen die zelf niet meer een stukje kunnen gaan fietsen. Samen met een fietsmaatje of de mantelzorger kan er dan toch gefietst worden. Maar nu is de stalling dus een probleem geworden. Bij Het Lokaal staat een fiets en bij Stout fietsen staat de tweede fiets. Heel fijn dat dit bij Stout fietsen kan, maar niet ideaal. De ruimte is klein, niet toegankelijk op zondag - terwijl dat ook een fietsdag is - en dan hebben we het nog niet eens over de accu. We slepen de accu van Het Lokaal naar Stout om de fietsen goed op te laden.” 

Jolita en Heleen zitten met de handen in het haar. “We zijn heel blij met de medewerking van Stout fietsen, want zonder hen hadden we een nog groter probleem gehad. Maar we zijn op zoek naar een locatie waar we beide fietsen samen kunnen stallen, kunnen opladen en er eventueel reparaties aan uit kunnen voeren. Daarnaast moet de ruimte zeven dagen in de week toegankelijk zijn.” De dames beseffen dat ze nogal wat nodig hebben, maar geven de hoop nog niet op en doen daarom deze oproep. “Het zou bijvoorbeeld fijn zijn bij een verzorgingshuis, een sportschool of restaurant. Een plek waar we iedere dag bij kunnen.”

Peter van der Hoeven is een fietsmaatje en fietst al jaren met mensen door de gemeente. “Het is nu vrij omslachtig om de fiets op te halen en ervoor te zorgen dat er ook voldoende stroom is. We blijven het zeker doen, maar hopen dat er snel een oplossing komt voor de fietsen. Het project is te mooi om het zo te laten verlopen. 

Wie een oplossing heeft of ideeën of een tweede accu á 1200 euro kan sponseren kan contact opnemen met Heleen of Jolita via  010-5018322 of
maatjes@welzijnalbrands
waard.nl


Advertenties uit de krant