Afbeelding

Werkzaamheden A16 Rotterdam van 8 tot 13 mei (Hemelvaart)

Algemeen

REGIO - In verband met werkzaamheden is de A16 richting Rotterdam afgesloten van woensdagavond 8 mei 20 uur tot maandagochtend 13 mei 5 uur. In dit (lange) Hemelvaartweekend verwachten ze in de regio Rotterdam extra drukte door meerdere werkzaamheden. De verwachte extra reistijd op de omleidingsroute is 30 tot 60 minuten. 

Afsluiting

De A16 is dicht richting Rotterdam tussen het knooppunt Ridderkerk en knooppunt Terbregseplein. De verbindingsbogen vanaf knooppunt Ridderkerk en tussenliggende opritten Rotterdam Kralingen (26) en Rotterdam Centrum (25) zijn ook afgesloten. Ook de hoofdrijbaan van de Van Brienenoordbrug is afgesloten. Voor lokaal verkeer blijft het mogelijk om de Maas over te steken, via de oprit Rotterdam Feijenoord (24) en de afrit Rotterdam Centrum (25). Hier blijft één rijstrook op de parallelrijbaan van de Van Brienenoordbrug voor beschikbaar.

Tijdelijk 70 km/uur en handhaving

De maximumsnelheid op de A16 ter hoogte van het viaduct over de Hoofdweg wordt in beide richtingen verlaagd naar 70 km per uur. Het Openbaar Ministerie heeft het voornemen de maximumsnelheid te handhaven door middel van een verplaatsbare flitspaal.

Rotterdam Pr. Alexander (27) is al geruime tijd afgesloten, sinds zondag 10 maart 2024 tot halverwege september 2025.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie, of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Advertenties uit de krant