Afbeelding

Burgemeesters promoten een gezond ontbijt

Algemeen

ALBRANDSWAARD – Burgemeester Jolanda de Witte en kinderburgemeester Reese Kuyt leggen aan hun eigen ontbijttafel uit waarom de eerste maaltijd van de dag zo belangrijk is. De video dat ze daarvan hebben gemaakt heeft als boodschap: ,,Ontbijten is gezellig, heel gezond en geeft je energie voor de hele dag.”

Kinderburgemeester Reese Kuyt zet zich in voor gezonde voeding op school. Tijdens de Nationale Schoolontbijtweek van 2 tot en met 6 november wil ze hier extra aandacht voor vragen. Het Nationaal Schoolontbijt is het grootste ontbijtevenement van Nederland. Elk jaar begin november wordt van ontbijten een feestje gemaakt in het hele land. Een week lang. 

Onder normale omstandigheden zou Reese samen met Burgemeester Jolanda de Witte in deze week ontbijten op een basisschool in Albrandswaard. Helaas is dat dit jaar wegens de coronamaatregelen niet mogelijk en hebben ze allebei een filmpje opgenomen aan hun eigen ontbijttafel. Op deze manier vragen ze aandacht voor een gezonde start van de dag.

Ontbijttafel
In de video vertellen Reese en de burgemeester onder andere dat ontbijten je energie geeft om te denken, sporten en spelen en dat het je gezond houdt omdat je minder trek hebt in bijvoorbeeld snoep. Ontbijten is dus het beste begin van je dag. Burgemeester Jolanda de Witte vertelt dat ze voordat ze gaat ontbijten ook nog eventjes de tijd neemt om te gaan sporten.

Advertenties uit de krant