Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

Berenjacht Albrandswaard nu echt voorbij

ALBRANDSWAARD - Tijdens de Corona crisis hebben kinderen veel plezier beleefd aan de Berenjacht Albrandswaard. Heel veel ramen bij huizen werden op gevrolijkt door de meest lieve, grappige en leuke beren.
De echte Berenjacht is alweer even achter de rug, de beren knutselwedstrijd ook. Vrijdag was er een leuke afsluiter. Maria-Jose Heezen, kunstenares en eigenaar van ZeZe kunstatelier, had tijdens de Berenjacht een beer geschilderd. Daar waren veel leuke reacties op. Uiteindelijk is de beer verkocht en ontstond het idee dat nog een geschilderde beer moest komen. Deze zou geschonken worden aan een goed doel binnen Albrandswaard.
De inwoners van Albrandswaard konden eerst goede doelen aandragen, en vervolgens twee weken lang kon er gestemd worden op het goede doel. Afgelopen week werd bekend dat het Wishhuis in Poortugaal de meeste stemmen had gekregen en afgelopen vrijdag 26 juni werd de beer feestelijk overhandigd aan een deel van de bewoners van het Wishhuis. In verband met de Corona crisis waren niet alle bewoners aanwezig. Een van de bewoners gaf de beer de toepasselijke naam Corona.

“Wij weten zeker dat de beer daar een hele fijne plek gaat krijgen. Hans Oostenbrugge bestuurslid van het Wishhuis vertelde dat hij blij was dat de beer een mooie bestemming had bereikt, maar ook heel verheugd was dat het Wishhuis op deze manier weer wat meer bekendheid krijgt bij iedereen. Dubbel leuk dus. Het schilderij was het laatste deel van de officiële Berenjacht, de pagina zal nog wel bekeken kunnen worden, maar zal niet meer geüpdatet worden. We kijken terug op een geslaagde Berenjacht en stoppen hem in het doosje met mooie herinneringen”, aldus Marjolein Blok. 

Meer berichten