Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

Testbeleid naar COVID-19 uitgebreid

ALBRANDSWAARD – Mantelzorgers kunnen zich vanaf nu door de GGD laten testen als zij klachten hebben die passen bij COVID-19. Ook hulpverleners, die vanuit de WMO zorg bieden, medewerkers in de jeugdzorg, OV-medewerkers en medewerkers van politie, BOA, brandweer en marechaussee kunnen zich sinds 18 mei laten testen op het Coronavirus bij klachten. ZZP’ers in deze beroepsgroepen tellen hierbij mee.
De klachten kunnen hoesten, neusverkouden en/of koorts zijn.

Wie klachten heeft, die mogelijk passen bij COVID-19, dan moet men dit melden bij de leidinggevende. Deze verwijst door naar de arbo-arts. Wie vrijwilliger of mantelzorger is kan contact opnemen met de huisarts. De arts beoordeelt of men getest moet worden. Belangrijk is dat men thuisblijft vanaf het moment dat de klachten ontstaan.

De arts vult een aanvraagformulier in dat te vinden is op de website van GGD Rotterdam-Rijnmond en stuurt dit ingevuld naar ggdcoronatest@rotterdam.nl. De GGD neemt vervolgens contact op om een afspraak in te plannen bij de testlocatie. 

Testlocatie
Het testen gebeurt in de parkeergarage bij Topsportcentrum Rotterdam. Het virologisch laboratorium van het Erasmus MC doet de analyse. Men kan alleen op afspraak komen. De GGD vraagt om alleen te komen en bij voorkeur met de auto.

Er wordt niet thuis getest.
Aan een test zijn geen kosten verbonden.

Uitslag
De GGD geeft de uitslag aan u en de aanvragende arts door (via een beveiligde e-mail). Het streven is om de uitslag binnen 48 uur te geven. Wanneer de uitslag negatief is, dan mag men de werkzaamheden weer oppakken, waarbij men de algemene hygiënemaatregelen in acht neemt. Men moet in ieder geval tot zeven dagen nadat de klachten zijn begonnen thuisblijven én men moet na die week minstens 24 uur klachtenvrij zijn.

Meer informatie
Voor vragen over de test, onderzoek en inhoudelijke vragen over COVID-19, kan men kijken op de website van GGD Rotterdam Rijnmond: www.ggdrotterdamrijnmond.nl

Meer berichten