Logo deschakelalbrandswaard.nl
De Parel
De Parel (FotoSJORSSjors Ribeiro Edison)
FOTO

De Parel winnaar Kindergemeenteraad

ALBRANDSWAARD - De gemeente en ProDemos hielden afgelopen donderdag de Kindergemeenteraad. Veertig leerlingen van vijf scholen in Albrandswaard deden mee. Ze moesten een concreet plan bedenken rondom het thema 75 jaar vrijheid. Het winnende idee kwam van cbs De Parel. Zij kwamen met het plan om een route door de gemeente uit te stippelen waardoor je langs alle bijzondere plekken komt die met de tweede wereldoorlog te maken hebben. De school kreeg 2500 euro om het plan verder te gaan uitwerken.

Enthousiasme bij leerlingen
Het was druk in het anders zo rustige gemeentehuis op donderdag 20 februari. Overal krioelden leerlingen van de verschillende scholen door de openbare ruimtes. Het enthousiasme was groot en allemaal vonden ze dat ze het beste idee voor 75 jaar bevrijding hadden bedacht. Op school waren de ideeën al ontstaan en nu werden deze samen met de mensen van ProDemis (Huis voor democratie en rechtsstaat) en gemeenteraadsleden uitgewerkt.

De leerlingen van Het Lichtpunt bedachten een Escaperoom. Hier stonden de zeven mannen van het Sluisje in centraal. Om te ontsnappen zouden de bezoekers moeten ontdekken wie de stroomkabel had losgemaakt. Valckesteijn bedacht een doolhof met meerkeuzevragen. Don Bosco was laaiend enthousiast over de speurtocht die ze hadden bedacht met een parade als eindfeest.

Er werden presentaties gemaakt met Power Point, flipovers vol gekrabbeld met alle punten waar ze mee aan de slag moesten. Serieuze koppies, veel door elkaar gepraat, want natuurlijk wilden ze allemaal hun zegje doen en om 18 uur moesten ze dan de ideeën presenteren tijdens de officiële vergadering. Best wel zenuwachtig waren ze. Maar de presentaties gingen hartstikke goed. Na drie stemrondes kwam dan uiteindelijk het verlossende woord dat het idee van De Parels uitgewerkt gaat worden. Ze kregen 22 stemmen. De Grote Reis kreeg een eervolle vermelding. Zij werden tweede. Zij hadden bedacht om met een legerjeep een speurtocht te rijden in Albrandswaard.

De organisatoren willen zeker volgend jaar weer een kindergemeenteraad organiseren.

Meer berichten