Afbeelding

SV Poortugaal speelt gelijk

Algemeen

POORTUGAAL - De uitwedstrijd in Wateringen tegen VELO werd gespeeld op een door de vele regenbuien zwaar geworden veld. De stevige wind hielp ook niet mee om een goede partij af te werken. Veel onnodig balverlies was dan ook het gevolg. Hoewel de spelers van Poortugaal elkaar beter konden aanspelen dan VELO leverde dit veldspel nauwelijks kansen op. Het opportunistische voetbal van de thuisploeg leverde strijd op en af en toe harde duels. Gevaarlijk werd het nooit voor het doel. Zo kabbelde de wedstrijd door naar het rustsignaal. Een 0-0 stand was dan ook de logische tussenstand.

De tweede helft bracht eenzelfde spelbeeld. Twee ploegen die moeite hadden met de spelomstandigheden. Echter met de snelle en behendige voorhoedespelers van Poortugaal werden kansen gecreëerd die niemand voor mogelijk had gehouden. Zo ontsnapte Qrushenco Rosina even aan de aandacht van de verdedigers van VELO. Alleen door het hanteren van de noodrem kon een verdediger van VELO dit gevaar voorkomen. Een terechte gele kaart was het gevolg. De wedstrijd leek op een 0-0 eindstand af te stevenen. De ingevallen Sean Verburg dacht daar anders over. Vanaf de linkerkant trok hij het zestienmetergebied binnen. Op onreglementaire wijze kon hij afgestopt worden. De verkregen strafschop werd door Sven Breukhoven verzilverd. Met nog slechts vijf minuten te spelen leek Poortugaal opnieuw de volle buit binnen te hebben. VELO dacht hier anders over. Vlak voor tijd kregen ook zij een strafschop. Ook deze speler wist te scoren. Eindstand 1-1.

De competitie gaat op 7 maart voor sv Poortugaal verder met een thuiswedstrijd tegen Honselersdijk. Daarvoor oefent sv Poortugaal twee keer. Op 20 februari thuis tegen Oranje Wit en op zaterdag 29 februari om 13 uur ook thuis tegen vv Kloetinge. De koploper uit 1C.